≫ 

Evo zašto se pojavljuju rupice: Ako ovako perete odeću u svojoj veš mašini, možete oštetiti tkaninu!

Oštećujete tkaninu, a da toga niste ni svesni

  • 2
Rupice na odeći Foto: Printskrin Instagram/leonardanthonycleaners

Pojavile su vam se rupice na odeći? Iako možda mislite da su ih napravili moljci, zapravo postoji veća mogućnost da su ova oštećenja izazvale vaše farmerke ili kaiš.

Ukoliko se oštećenja javljaju na prednjem delu majice, u predelu stomaka za to može biti odgovorni kaiš i gornji deo farmerica, smatra stručnjak.

- Taj deo majice je primarna tačka trljanja.Tkanina se na tom mestu trlja o vaš kaiš i gornji deo farmerki. Trenje, koje se ponavlja tokom vremena, prouzrokuje propadanje tkanine - objašnjava Bejard Vintrop iz kompanije America Giant.

Kako možete da sprečite oštećenje odeće?

- Pravi krivac je često nedovoljno kvalitetna tkanina, odnosno odeća koja se proizvela što jeftinije. Potražite brendove koji navode koju vrstu pamuka koriste (veća dužina vlakana je dobar znak), kao i kako je odeća izrađena - savetuje Bejard.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jen Meredith (@jenjmeredith) on

Ostale stvari koje mogu prouzrokovati pojavu rupa uključuju stavljanje farmerica u veš mašinu zajedno sa majicom, dugi nokti kojim možete da zakačite tkaninu kada oblačite odeću i kopče od grudnjaka koje se 'hvataju' za odeću tokom pranja.

Rupice na odeći takođe mogu nastati usled trenja - kada se naslanjate na radnu ploču u kuhinji dok kuvate ili kada nosite dete oko sebe.

Takođe, jedan od uzroka mogu biti i moljci koji jedu odeću i ostavljaju veći broj rupa na odeći. Moljce možete oterati tako što ćete staviti kesicu lavande u svoj ormar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskustvo

    15. oktobar 2020 | 18:08

    Moljci jedu samo vunu. Druge vrste tkanina nece. Lavanda,stare novine,divlji kesten nista ne pomaze protiv moljaca samo naftalin. Iz iskystva

  • Mala

    15. oktobar 2020 | 18:29

    Fine stvari jednostavno staviti u mrezicu. I nema problema!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA