Luk vam se kvari već posle nedelju dana? Evo gde treba da ga držite da bi što duže ostao svež

Najbolje mesto za skladištenje luka

  • 2
luk lukovi Foto: Pixabay

Američki farmer Šej Majers na svom TikTok profilu često objavljuje video snimke sa savetima kako ljudi mogu na najbolji način da uzgajaju i čuvaju određene namirnice.

U novom video snimku odgovorio je na pitanje pratioca koji se požalio da se luk pokvari za manje od nedelju dana.

- Ako luk kupite početkom oktobra, onda ga nabavite direktno sa polja. Ali od novembra do sredine aprila prodavnice se oslanjaju na uskladištene proizvode. Ponekad se luk skladišti i do godinu dana u posebnim uslovima pre nego što stigne do prodavnica. Pitate se kako on može da ostane svež? Tajna je u protoku vazduha i temperaturi -  otkrio je Šej, šokirajući ljude.

On kaže da je najgore mesto gde možete da držite luk, frižider.

Najvažnije je da na mestu gde skladištite luk nema puno svetlosti i vlage. Takođe je važno da je temperatura na tom mestu uvek ista, pa Majers preporučuje da ga držite ispod sudopere ili u špajzu. Takođe, korisno bi bilo da luk stavite u papirne kese.

Pogledajte video:

@shayfarmkidReply to @bartley21 want to keep your ##onions from going bad. Here are some ##tipsandtricks ##onions101 ##farming101♬ original sound - Shay Myers

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA