≫ 

4 situacije u kojima nikada ne bi trebalo da koristimo kuhinjski ubrus: Više štete, nego koristi!

Nikako ga ne koristite za čišćenje sledećih površina

  • 6
Papirni ubrusi Foto: Shutterstock

Ubrusi su jedan od proizvoda koji se nalazi u svakoj kuhinji i koristimo ih doslovno za sve. Međutim, to i nije baš tako preporučljivo.

Naša, pomalo nepromišljena upotreba kuhinjskih ubrusa ne samo da gomila smeće, već nas i košta na mesečnom nivou. Koristite ga savesno samo tamo gde vam je zaista i potreban i to u malim količinama.

Evo šta nikako ne bi trebalo da čistite ubrusom:

Tvrde površine i tepihe

Kuhinjski papir se lako pocepa, pa za čišćenje grubih površina odaberite sunđer. Isto važi i za tepihe. Ne pokušavajte mrlju na tepihu da očistite ubrusom, jer ćete je tako samo rastvoriti i pogoršati situaciju.

Ekrane TV-a i laptopa

Ubrusa nije namenjen za takve površine, a kamoli ekran laptopa koji je jako osetljiv i zahteva čišćenje posebnom krpom od mikrovlakana.

Prozore i ogledala

I ovde su krpe izrađene od mikrovlakana idealan izbor. Ako pogrešite i krenete da čistite ubrusom, onda ćete još jednom morati da očistite površinu, ali ne od prljavštine nego od ostataka ubrusa.

Naočare

Za njihovo čišćenje su potrebne posebne, mekše krpe budući da su stakla prekrivena posebnim filmom. Ako ih redovno budete čistili ubrusom, posle nekog vremena ćete videti i ogrebotine. Isto važi i za mobilni telefon.

Video: Trik koji će vam olakšati život: Ispeglaj posteljinu kroz par sekundi bez pegle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA