≫ 

Sandra ulepšava novogodišnje praznike mnogim porodicama u Srbiji: Njena priča će vam zagrejati srce!

"Svako može da napravi ovako nešto, samo je potrebno strpljenje", rekla je ona u razgovoru za "Telegraf"

  • 0
Kamin Nova godina Potpis: Privatna arhiva

U ovo doba godine svi volimo da ukrašavamo dom novogodišnjim dekoracijama. Stvaranjem upravo takvih ukrasa, bave se Sandra Linda i njene dve ćerke Vanja i Lena. Jedna od njihovih popularnih kreacija jeste veštački kamin od stiropora koji se može videti u mnogim domovima.

Na ovu ideju je došla Sandrina mlađa ćerka, koja se bavila vajarstvom. Nažalost, ove godine je imala operaciju ruke, što je sprečava u realizaciji, ali ne i u tome da svakodnevno plasira nove ideje majci koja je voljna da ih ostvari. Majka i ćerka odlično sarađuju.

- Ona mi daje ideje, a ja pronalazim načine na koje mogu da ostvarim te ideje - rekla je Sandra za Telegraf.

Ranije su kamine pravile od kartona, međutim ubrzo su shvatile da je stiropor mnogo izdržljiviji materijal, te da omogućava duži životni vek njenim kracijama. Prošle godine su poklanjale kamine u okviru jedne humanitarne akcije, ali budući da su se mnogim ljudima dopali, Sandra je počela i sa prodajom svojih novogodišnjih dekoracija.

- Došla sam na ideju da kamini budu od stiropopra, jer su tako dugotrajniji, pa kada ih kupite, mogu da vam ukrašavaju dom tokom cele godine - objasnila je.

U Sandrinom stanu nalazi se beli kamin, koji je trenutno ukrašen u novogodišnjem duhu, ali će kasnije verovatno blistati u prolećnoj dekoraciji.

Sandra smatra da ovakav kamin može da napravi svako ko ima osnovno molersko znanje i dovoljno vremena.

- Za izradu jednog kamina potrebno je oko 3-4 dana, zato što se lepak relativno sporo suši. Procedura rada iziskuje vreme, ali konačan proizvod će tako duže trajati. Smatram da bi ovo svako mogao da uradi i nije posebno teško - izjavila je Sandra.

Efekat cigli Sandra dobija pomoću dekorativnog maltera i molerske papirne treke.

Pored novogodišnjih kamina porodica je ove godine pravila i ukrasne saksije za cveće koje su klijenti dočekali sa velikom zainteresovanošću.

U okviru humanitarne akcije, Sandra ove godine šalje kamin u roditeljsku kuću. Cena kamina je obično oko 4.000 dinara, ali ona je uvek spremna da pokloni svoj rad porodicama koje su u teškoj finansiskoj situaciji.

- Jednom prilikom sam poklonila kamin našem domu kulture i nisam htela da ga naplatim, a zauzvrat sam dobila godišnju kartu za bazen. Gledam da cena bude pristupačna, ali da se i naš trud isplati - objasnila je ona.

Sandra ističe da pravljenje dekoracija ne smatra izvorom zarade, već pre svega zabavom u okviru koje provodi kvalitetno vreme sa svojim ćerkama.

Ovakve aktivnosti donose sreću njoj i njenim ćerkama u ovako teškim vremenima, pa je preporučuje svim porodicama.

Video: Ove horoskopske znakove uveliko trese novogodišnja euforija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA