• 0

Želite da vaše okruženje zablista – kupite ekološki prihvatljive WPC podove

Dosadilo vam je okruženje puno betona i želite nešto sasvim drugačije i praktičnije. Da biste oplemenili eksterijer možete se fokusirati na ekološki prihvatljive kompozitne podove. Predstavljajući deo luksuza ovi podovi su izuzetno atraktivni za spoljašnju upotrebu

  • 0
SavaDeck

Foto: SavaDeck

Na tržištu postoji mnogo raskošnih modela, ali prednost možete uvek dati vodootpornim WPC deking podovima.

Šta su WPC deking podovi?

WPC deking podovi, izuzetno izdržljivi, poznati su po svojoj raskošnoj, realističnoj estetici. Namenjeni su za spoljašnje prostore, kako individualne tako i javne.

WPC je, zapravo, zeleni proizvod za uštedu energije i zaštitu životne sredine koji se ekstrudira iz smeše recikliranih drvenih vlakana i plastike (HDPE). WPC podovi imaju izuzetne karakteristike: otporni su na vlagu i sve vremenske uslove, na termite, insekte i plesni, lako se instaliraju i čiste, mogu se reciklirati, štede šumske resurse. Takođe, ovo je jedna od najpopularnijih opcija podova za komercijalne prostore.

Nova generacija proizvoda na tržištu sa povećanom stabilnošću i izdržljivošću napravljena je od kompozita čija je čvrstoća nekoliko puta veća od prirodnih materijala. Ima posebno naglašenu strukturu sa UV protektorom, drvenim vlaknima, protivkliznom šarom, kanalom za klipsu, komorama i vertikalnim ojačanjem. Posebno su naglašeni godovi koji dočaravaju izgled prirodnog drveta. Ne menja svojstva u rasponu ekstremno niskih i visokih temperatura od - 30 °C do + 85 °C.

Osnovna odlika WPC deking podova jeste trajnost. Dizajnirani za maksimalnu izdržljivost, otporni na ogrebotine i plesni - neće trunuti, pucati ili se iskriviti.

Koje su prednosti WPC podova u odnosu na drvene obloge

WPC podovi imaju najsličnijini efekat sa drvenim oblogama. S obzirom da su napravljeni kao kompozitni material mešavina drveta i plastike to im ujedno pruža bolju trajnost. WPC podovi su postojani čak i u ekstremnim temperaturama naših klimatskih uslova. Imaju minimum termičkog širenja i stezanja. Nasuprot drvenim oblogama, WPC podovi imaju manju potrebu za rasipnim održavanjem i popravkama koje zahtevaju veliku količinu novca.

Fleksibilni su što se tiče dizajna, izgledaju kao drvo, a opet s druge strane ne odvaja se iverje, ne propada, nepropusno je za truljenje i organizme koji jedu drvo. Proizvod sa svojom teksturom i karakterističnom bojom poseduje prednosti izuzetnog izgleda, jednostavne instalacije, jednostavnog održavanja, uštede vremena i rada. visoko je efikasan.

Kako održavati WPC podove

S obzirom da su ovi podovi zaštićeni od insekata i bez iverja, izuzetno je popularan proizvod među vlasnicima koji traže izgled tradicionalnog tvrdog drveta sa minimumom održavanja. Samo povremeno čišćenje sapunom i vodom je sve što je potrebno da bi se decenijama održala stabilnost i lepota, što ih čini sigurnijim i udobnijim za porodice sa decom i kućnim ljubimcima. Sa WPC podovima nikada ne morate brinuti o brušenju, bojenju ili farbanju. Troškovi održavanja su veoma niski, bez farbanja, samo povremeno čišćenje.

Gde se primenjuju WPC podovi

WPC podovi zbog svojih specifičnih karakteristika imaju široku primenu. Postavljaju se uglavnom na palube, u okolini bazena, kao podloga za terase, vrtove, staze, neravne prostore, planinske vikendice i tako dalje.

Kompozitni podovi pružaju lepotu drveta bez nedostataka potencijalne korozije, usitnjavanja ili oštećenja, i zbog toga predstavljaju uvek pametan izbor prilikom uređenja spoljašnjih prostora.

Gde kupiti kvalitetne WPC deking podove?

Preduzeće SavaDeck je lider u region po prodaji svih vrsta deking podova sa 10 godina garancije.

(Telegraf.rs/PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima