7 ideja za bajkovite novogodišnje praznike!

Stigao nam je najčarobniji mesec u godini! Možda nije tačno onakav na kakav smo navikli, ali to ne znači da ne možemo sebi da priuštimo mirisne kolače i šolju kuvanog vina ili tople čokolade u porodičnoj atmosferi

  • 2
Jysk Foto: Jysk

A ono što nam je zaista najlepše je porodično okupljanje oko punog stola.

I zato, uređenju prazničnog stola treba pristupiti sa pažnjom i sa puno ljubavi. A inspiraciju smo pronašli kod food blogerki @mimiskingdom.recepti, @milinkuvar i @onelightshot koje su nas osvojile ne samo savršenim receptima već i načinom postavljanja dekoracija na stolu koje su pronašle u JYSKu.

Kako bi vam sto izgledao kao iz bajke, donosimo vam par odličnih ideja!

Ukrasite sto

Jysk Blog Foto: www.milinkuvar.com

Stolnjak je jedna od najbitnijih stvari za pripremanje novogodišnjeg trpezarijskog stola jer od njega zavisi koje nijanse ćete koristiti za ukrašavanje stola. Dodatno ga ukrasite podmetačima i nadstolnjakom ali i salvetama, tako što uskladite boje sa nijansom stolnjaka ili stvorite kontrast.

Upalite sveće i lampice

Upaljene sveće na stolu savršene su za postizanje svečane atmosfere. Sveće postavite pažljivo kako bi vaši gosti i dalje mogli da vide jedni druge. Igrajte se i stvorite čarobni ambijent dodavanjem svećnjaka i različitih lampica po centralnom delu stola.

Izvadite blistave čaše

Jysk blog Foto: printcreen Instagram/onelightshot

Ako poslužujete kuvano vino ili topli čaj, trebaće vam prikladne čaše i šolje iz kojih ćete piti novogodišnja pića!

Ukrasite prostor zelenilom

Jysk Blog Foto: www.milinkuvar.com

Venci predivno izgledaju na ulaznim vratima, pa zašto ih ne biste uneli i unutra i iskoristili kao ukras za sto? Takođe, mogu da se koriste kao centralni deo. Iskoristite zelene grane i uz malo suvog cveća kreirajte zanimljive dekoracije.

Servirajte kolače

Jysk Foto: Jysk

Dok pripremate novogodišnji sto, ne zaboravite na izbor tanjira i činija. Ove sezone je naročito popularno posuđe jednostavnih nepravilnih linija uz koje sjajno izgledaju paketići od salveta, grančica i personalizovanih kartica za svakog gosta.

Dodajte malo šarma sa nekoliko patuljaka

Za novogodišnju atmosferu često nije potrebno mnogo da bismo uneli taj dašak glamura u svoj dom. Sitnice i detalji koje će svaki novogodišnji sto ulepšati mogu biti različiti patuljci koje smo pronašli u JYSKovom novogodišnjem magazinu. Pripremili su novogodišnju dekoraciju za svačiji ukus, bilo da više volite moderne ili tradicionalne detalje. Zavirite u ponudu i inspirišite se, jer najlepši period u godini je počeo!

Ne zaboravite da sada putem Click & Collect opcije imate mogućnost online rezervacije proizvoda i vikendom, a zatim ih bezbrižno pokupite spakovane u JYSK prodavnici po vašem izboru, bez dodatnih troškova i čekanja u redu.

I za kraj se zasladite savršenim čokoladnim kuglofom za koji smo recept pronašli na blogu @milinkuvar!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Milin Kuvar (@milinkuvar)

ČOKOLADNI KUGLOF

  • 260 g šećera
  • 220 g brašna
  • 120 g tamnog kakao praha
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • ½ kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka pomešano sa kašičicom limunovog soka
  • 240 ml vrele vode
  • 80 ml ulja
  • Opciono: 200 g čokolade seckane na kockice

Čokoladni ganaš:

  • 170 ml slatke pavlake
  • 170 g tamne čokolade
  • 30 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni a kalup za kuglof dobro namažite uljem/puterom pa pospite brašnom i otresite višak. Ostavite sa strane. Mleko pomešajte sa limunovim sokom i ostavite da stoji 10-ak minuta. U jednoj činiji pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao prah. Dodajte jaja, mleko sa limunom i ulje. Dobro izmešajte pa dodajte vrelu vodu i žicom izmešajte da se sve sjedini u retko testo. Po želji dodajte čokoladu seckanu na kockice.

Izručite testo u pripremljen kalup i pecite 35-40 minuta u zagrejanoj rerni. Proverite čačkalicom da li je kolač gotov (zabodite u sredinu i ako izađe suva, kolač je gotov). Okrenite kuglof na žicu za hlađenje, uklonite kalup i ohladite na sobnoj temperaturi.

Slatku pavlaku zagrejte sa puterom skoro da provri. Prelijte preko izlomljene čokolade i ostavite nekoliko minuta. Izmešajte žicom da dobijete gust, svilenkast krem. Na hladan kuglof sa svih strana namažite ganaš u jednom sloju. Sačekajte da se ohladi i malo stegne, pa nanesite još jedan sloj. Zatim, sipajte ganaš sa vrha oko celog kuglova da ga pokrijete u potpunosti. Dekorišite po želji i ohladite u frižideru.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    23. decembar 2020 | 12:10

    Dok sve ovo uradim,jeftinije mi je da kupim pola praseta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA