≫ 

Zašto se nakon posete marketu uvek pitamo gde nam odoše sve pare? Evo u čemu najviše grešimo

Postoji nekoliko trikova koji će nam pomoći da uštedimo

  • 1
Supermarket, namirnice, prodavnica, trgovina, istek roka

Foto: Shutterstock

Možda su ovo naizgled nebitne greške, ali one i te kako utiču da nakon kupovine sebi postavimo ono čuveno pitanje - pa, gde odoše sve pare?

Evo nekoliko grešaka koje mnogi od nas čine tokom posete supermarketu.

Kupovinu ne obavljamo pravim redosledom

 

Često se čini da je teško ograničiti broj namirnica koje kupujemo. Međutim, kako ne bismo napunili kolica nezdravim i često skupim i nepotrebnim predmetima, kupovinu možemo započeti na drugačiji način. Voće i povrće često zauzima puno prostora u kolicima, ostavljajući manje prostora za ostatak primoravajući nas da bolje razmislimo o svojim izborima.

Ne upoređujemo cenu proizvoda koji najčešće kupujemo sa drugim proizvođačima

 

Čak iako je to proizvod koji najviše volite, pogledajte šta u istom trenutku nude drugi proizvođači. Razlike u kvalitetu možda neće biti, ali će cena tog proizvoda biti akcijska, pa ćete potrošiti manje novca.

Ne planiramo unapred šta ćemo kupiti

 

Uvek napravite listu onoga što vam je potrebno i ako je moguće napravite plan na nedeljnom nivou šta ćete kuvati. Na taj način ćete izbeći nepotrebne kupovine.

Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Ne obraćamo pažnju na težinu proizvoda

 

Pretpostavimo da se na polici nalaze 2 pakovanja maslaca slične veličine, od kojih je jedan nešto jeftiniji od drugog. Ne žurite da kupite ono što košta manje. Prvo proverite navedenu težinu, jer se može ispostaviti da je skuplje pakovanje teže i da se zapravo više isplati.

Zanemarujemo proizvode manje poznatih proizvođača

 

Gotovo svaki supermarket ima na svojim policama razne proizvode sopstvenog brenda. Ove namirnice koštaju manje od poznatijih proizvođača, ali to ne znači da je i njihov kvalitet inferiorniji.

Imamo predrasude prema novim proizvodima

 

Mnogi od nas tvrdoglavo kupuju proizvode koji pripadaju samo jednom brendu, u strahu da probamo nešto drugačije. Međutim, proizvođači koji su novi i manje poznati često prodaju kvalitetne proizvode po znatno nižim cenama. Ne moramo da se bojimo eksperimentisanja jer ono em štedi novac, em pruža priliku da probamo nešto novo.

Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Idemo uvek u isti market

 

Postoje posebi sajtovi koji prikupljaju informacije o popustima i cenama u svim marketima. To nam omogućava da pametno uporedimo cene u različitim prodavnicama i uvek nađemo najbolju ponudu.

Izbegavamo jeftine proizvode

 

Različiti proizvodi poput žitarica, šećera, soli i začina mogu se kupiti po vrlo povoljnim cenama. Na primer, nešto što je upakovano u skromnije pakovanje ne mora biti lošije od proizvoda koji se nalaze u atraktivnim pakovanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA