9 najboljih načina da objasnite nekome zbog čega ste ga "otpratili" sa društvenih mreža

Kad neko ustanovi da ste ga izbrisali sa liste prijatelja, računajte na to da ste mu dotakli sujetu

  • 2
Društvene mreže, Instagram Foto: Pixabay.com

Svi koji imaju naloge na društvenim mrežama dolazili su u situaciju da nekoga prestanu da prate iz različitih razloga.

Nekada to uradimo transparentno i ne obazirući se na reakciju onoga koga "napuštamo", dok u nekim slučajevima želimo da to druga osoba ne primeti. No, sve su manje šanse da se ne evidentira naš "izostanak".

Pronalaženje verodostojnih izgovora za prestanak praćenja nekoga na društvenim mrežama može biti korisno bez obzira kako (ili zašto) pritisnete to dugme "unfollow".

- Neverovatno je koliki uticaj na nas imaju društvene mreže - kaže psihoterapeutkinja Lilijana Morales.

Ako se osećate lošije kada odložite telefon nakon sat vremena skrolovanja po Instagramu, to bi mogao biti nagoveštaj da vas fid ne služi dobro. Ali iako možda imate mnoštvo razloga da nekoga ne pratite na društvenim mrežama - u rasponu od očuvanja mentalnog zdravlja, do neizdrživog osećaja iritacije zbog njegovih stalnih slika sa odmora i samo želite da one savršene fotografije zalaska sunca napuste vaš fid, razmislićete koliko vam je ta osoba bliska i da li imate zajedničke prijatelje, pre nego se usudite da je uklonite iz vašeg digitalnog sveta.

U tom slučaju, razmotrite ovih 9 verodostojnih izgovora za duševni mir:

Društvene mreže Foto: Pixabay.com

1. Preusperavam nalog u drugom pravcu

Svi imamo tog prijatelja koji neće prestati da objavljuje kako je njegov "karantinski život savršen". Ili, kako je ispao njihov hleb od kiselog testa? Sočno, a hrskavo. Njihova dnevna pidžama? Udobna, a neverovatno moderna.

Možete da ih isključite, ali ako naiđete na gnev zbog napuštanja njihovog naloga i ne želite da prođete kroz gnjavažu ponovnog praćenja, samo im recite da svoj fid posvećujete vestima i praćenju događaja u zemlji i svetu.

2. Nova godina, nova pravila

Da li ste u novoj godini "očistili" društvene medije da biste se ponovo obavezali da se usredsredite na stvarne interakcije sa ljudima koji su u vašem svakodnevnom životu? Moguće je da niste. Ali vaš stari saigrač iz iz srednje škole sa kojim zapravo niste razgovarali pet godina to verovatno ne zna.

3. Pokušao/la sam da izbrišem svoj nalog

Tehničke probleme uvek možete iskoristiti koa odličan izgovor. Pri brisanju svog naloga, pa vraćanja istog, algoritam može da "zabrlja".

4 . Više ne verujem u umrežavanje

Ako vam je neko koga ste jednom sreli u nekom društvu ili na poslovnom sastanku odmah dao predlog da se umrežite, i za to postoji rešenje. Razmislite o tome da pošaljete "utešnu pozivnicu" na LinkedInu.

Društvene mreže, Facebook Foto: Pixabay.com

5 . Masovno sam prestao/la da pratim sve

Dešava se. Znate kako ste slučajno izbrisali ceo tromesečni izveštaj kad ste prošlog meseca upravo hteli da pritisnete „submit“? Pa, isto se može dogoditi i na društvenim mrežama.

6. Retrogradni Merkur ponovo u akciji

Ako se vaš prijatelj ne bavi astrologijom, neće znati da li je Merkur retrogradan ili ne. A ako to proveri, Merkur ionako postaje kriv za sve tehnološke nezgode.

7 . Prosuo/la sam kafu na mobilni i laptop

OK, možda ne možete proliti kafu na svoj nalog - ali čudne stvari se stalno dešavaju sa telefonima, zar ne? Dvaput dodirnite svoju omiljenu šoljicu da biste aktivirali ovaj izgovor.

8. To je uradila Aleksandra

Od partnerke, koleginice ili drugarice uvek možete da napravite pristojnog žrtvenog jarca kada želite da izbegnete sukob sa tetkom koja vas smara zašto joj niste lajkovali hekleraj ili vanilice na Fejsu. Jer,  Aleksandra je nespretna u korišćenju mobilnih telefona, nije imao ko drugi da klikne na "otprat" osim nje.

9. Pratim samo ljude koje je moj terapeut odobrio

Dodatno objašnjenje nije potrebno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. januar 2021 | 18:27

    Zar vi zaista verujete u virtualna prijateljstva preko drustvenih mreza,tu ljudi kad se sretnu na ulici okrecu glavu jedni od drugih a na mrezama se cmokaju ,lazno hvale , i jos kad te pita sta ima novo kao da zna sta je bilo staro ,izadjite napolje i hrabro koracajte kroz svet neko ce vec naici skim ce te se sudariti i postati pravi prijatelji

  • MaraNS

    28. januar 2021 | 19:35

    Gluposti, nema izgovora. Mene ne zanima to što smo išli u školu, rođaci.... Lajkujem, delim stvari koje mi se dopadaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA