• 1

12 malo poznatih karmičkih zakona koji vam mogu promeniti život

Dok se kajete zbog odluka u budućnosti današnji dan će proći

  • 1
karma, sudbina, astro

Foto: Pixabay

Svako je odgovoran za svoje postupke, ali ipak nemamo nikakav dokaz za to da nas karma zaista kažnjava ili nagrađuje.

Da li uopšte poznajete stvarno značenje ove reči?

Ako reč "karma" prevedemo sa sanskrita, to znači "akcija". Može se lako povući analogija sa Njutnovim zakonom koji kaže da "svaka akcija uvek ima jednaku i suprotnu reakciju".

Onog trenutka kada nešto kažete ili se odlučite za određenu akciju, generišete silu koja će u skladu s tim reagovati na vaše postupke. Druga analogija je pravilo uzroka i posledice. Ali sve ovo ne treba doživljavati kao kaznu sudbine ili slično.

Čovek će uvek biti odgovoran za posledice svojih postupaka u prošlosti, ali da li će patiti zbog toga, sasvim je drugo pitanje.

U nastavku teksta možete bolje da razumete zakone karme.

1. Veliki zakon

Dobro je poznata izreka "Kako seme poseješ, onako će ti i rod niknuti".

Da biste pronašli sreću, postigli mir i ljubav, morate živeti na ovaj način. Dovoljno je ispuniti svoja očekivanja i tretirati druge ljude na način na koji biste želeli da se oni ophode prema vama.

karma, sudbina, astro

Foto: Pixabay

2. Zakon stvaranja

Kao što znate, život ne potiče iz praznine. Potrebno mu je vaše učešće. Zapamtite da ste jedno s prirodom i celim univerzumom ne samo duhovno već i fizički.

Ovaj zakon možete bolje razumeti ako obratite više pažnje na svoje okruženje. Činite to da biste živeli u okolini kakvu želite.

3. Zakon poniznosti

Ovaj karmički zakon kaže da ne možete promeniti sebe i svet oko sebe ako ne prihvatite stvarnost i ako se niste naučili poniznosti.

Čak iako imate neprijatelja pred sobom ili ste okruženi nečim neprijatnim, morate prihvatiti tu činjenicu. Ako se prepustite emocijama, rizikujete da izgubite sposobnost racionalnog razmišljanja.

4. Zakon rasta

Da biste mogli da rastete i duhovno i materijalno, potrebno je da se prilagodite i razvijate, a ne samo da čekate pogodnu priliku.

U određenoj meri možete da utičete na svoj život.

karma, sudbina, astro

Foto: Pixabay

5. Zakon o odgovornosti

Ako vam nešto krene po zlu, verovatno negde grešite ili nemate odgovarajući stav prema životu.

Naravno čovek ne može da utiče na sve što mu se dogodi u životu, ali može da odluči kako će da reaguje u teškim situacijama.

Potrebno je preuzeti jedan deo odgovornosti u životu.

6. Zakon međusobne povezanosti

Karma nas uči da i najmanje sitnice, najneznačajnije postupke i misli moramo shvatiti ozbiljno, jer je sve međusobno povezano.

Korak po korak kretaćete se ka svom cilju ako razumete suštinu zakona međusobnog povezivanja. Morate naučiti glavno - ništa i niko neće raditi vaš posao umesto vas. Samo vi možete dati podsticaj razvoju.

Ne pridajte veliku važnost prvom i poslednjem koraku, jer se ne razlikuju od ostalih. Svaki od njih je nova faza na putu ka ostvarivanju ciljeva.

7. Zakon fokusiranja

Jednostavno je - naučite da se fokusirate samo na važne stvari. Nemoguće je racionalno razmišljati, zaokupljajući mozak sa dva problema odjednom.

Ako se usredsredite na dobro, zaštitićete se od misli besa i pohlepe.

foto Pixabay

foto Pixabay

8. Zakon velikodušnosti 

Ako verujete u karmu i njene zakone, ovo bi za vas trebalo biti jednostavno. Pokazivanje velikodušnosti prema drugima je glavni princip karme.

9. Zakon života ovde i sada

Možete razmišljati o budućnosti da biste bolje razumeli svoje želje, ali nikada ne zaboravite na život ovde i sada.

Sve dok razmišljate o događajima iz prošlosti ili o tome šta je sve moglo biti današnjem danu će doći kraj.

10. Zakon promene

Sve što vam se događa nekako je povezano sa vašim životnim stavom. Negativni događaji će se ponavljati dok ne naučite lekciju i otvorite se za promene.

11. Zakon strpljenja i nagrade

Da biste dobili nagradu, potreban je veliki napor. Bez toga ne treba računati ni na šta.

Prava radost će vas ispuniti ne nakon dobijanja nagrade, već shvatanjem da ste uspeli da prevaziđete ovaj put i da bolje upoznate sebe.

12. Zakon ozbiljnosti i nadahnuća

Čovek će uvek imati koristi od onoga u šta ulaže napor.

Ako stvari shvatite olako i počnete da radite bez inspiracije, nećete dobiti očekivani veliki rezultat.

Video: Instant karma: Pokazao majmunu srednji prst, ali onda je popio nogu u glavu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    Sreca je najjaci faktor ,naravno ako vozis motor ili auto 200 na sat vjerovatnoca da se slupas je velika ,sam izazivas , ako se tuces svaki dan dobices i ti po glavi😀a isto tako hodas trotoarom i stradas ni kriv ni duzan,pravila nema,ali radi svoga mira i savjesti ne cini zlo ,dobru se nadaj...moja pok baba je govorila: Ne ucini drugome sto ne bi volio da se tebi desi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima