Eksperti su otkrili šta ne smemo da peremo u mašini za sudove: Koliko pravila ste prekršili?

Na listi predmeta nalaze se i oni koje mnoge domaćice redovno izbegavaju da spuste u sudoperu

  • 4
Mašina za pranje suđa

foto: printscreen/youtube/Bito

Bez mašine za pranje posuđa danas je teško zamisliti domaćinstvo. Ali, neke domaćice znaju da se „zaigraju“, pa da u mašinu stave bukvalno sve što ih mrzi da peru ručno.

Eksperti za čišćenje sa australijskog sajta Choice podelili su listu predmeta koje je mudrije prati u sudoperi.

Na toj listi nalaze se drveni i aluminijumski predmeti, pepeljare, blenderi, pribor za jelo sa drvenom drškom, oštri noževi, fini porcelan, ručno oslikani keramički predmeti, kao i tiganji sa teflonskim ili keramičkim premazom.

U mašinu za sudove, takođe, ne bi trebalo da stavljate kristalne čaše, činije i vaze, kao ni termos, posrebreni pribor za jelo, ekspres lonac i osetljivo posuđe.

foto Pixabay

foto Pixabay

S druge strane, sasvim je legitimno na police u mašini za sudove poređati, osim tanjira i drugog posuđa, i neke stvari za koje nam nikada ne bi palo na pamet da ih peremo na ovaj način.

Kao primer eksperti za čišćenje navode plastične japanke, dečje plastične igračke za kupanje, četke i češljeve, lego kockice, posuđe od nerđajućeg čelika, sunđere za tuširanje, plastične ovale, zatvarače za tegle, posude za hranu za kućne ljubimce, kuhinjske sunđere i četke za ribanje posuđa, kao i žice za rernu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blrs

    21. januar 2021 | 19:11

    E svasta ce covjek cuti i procitati. Pa sta ce mi onda masina kad se 90 posto sudja ne moze prati. Bitno da mogu japanke :)

  • dago 1

    21. januar 2021 | 19:28

    Paaaa, sta ce nammasina 😬

  • DARKO 100%

    21. januar 2021 | 19:12

    Oni sve rekose a nerekose zasto se nesto nesme prati od navedenog,ja imam dve sudomasine i sve perem u njoj sto se posudja tice,case kao kristali ciste i sjajne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA