7 načina da transformišete prostor uz PVC stolariju

Verovatno zamišljate kako biste i sami mogli da preuredite sopstveni stan ili kuću. Mnogi tu zastanu, tj. zaustave se u mašti, misleći da je realizacija takvih projekata suviše skupa. Međutim, nije uvek tako

  • 0
Prozor, prozori Foto: Unsplash.com

Prednosti pvc stolarije su mnoge. Bolja toplotna i zvučna izolacija, lakše održavanje i povoljna cena samo su neke od njih. Na koje sve načine je moguće podići izgled stambenog ili radnog prostora na jedan mnogo viši nivo i to samo uz pomoć pvc stolarije? Nudimo vam nekoliko praktičnih saveta.

1. Povećajte površinu prozora

Da li volite da razgledate časopise sa idejama za uređenje enterijera? Dok surfujete internetom, divite li se slikama na kojima su primeri savršeno uređenih soba? Verovatno zamišljate kako biste i sami mogli da preuredite sopstveni stan ili kuću. Mnogi tu zastanu, tj. zaustave se u mašti, misleći da je realizacija takvih projekata suviše skupa. Međutim, nije uvek tako.

Za početak, odaćemo vam jedan trik, a to je kako da uz investiciju koja nije velika, učinite da vaš dom deluje luksuzno. Tajna je u prozorima i vratima većih dimenzija. Kako da in ih nabavite? Kvalitetna pvc stolarija predstavlja rešenje koje se veoma lako implementira i omogućava da učinimo svoj dom estetski privlačnijim. Postojeće prozore i vrata možemo povećati tako što ćemo proširiti otvore na zidovima i ugraditi nove i veće. Pvc prozori i pvc vrata izrađuju se u više standardnih dimenzija. Kod najboljih domaćih proizvođača moguće je i naručivanje po meri, tako da je veoma lako doći do željenih dimenzija. Veliki prozori deluju otmeno, pružaju više prirodnog svetla i potpuno transformišu prostor. Ukoliko živite u kući, ideja o ugradnji prozora velikih dimenzija zaista je sjajna. Na primer, ceo zid, ili više njih u prizemlju, mogli bi biti u staklu. Ne brinite zbog toplote, jer pvc stolarija pruža odličnu termo izolaciju. Ako ste pak na višem spratu, ili živite u stanu, prozori se mogu proširiti, ili se na zidu gde je dosad bio jedan prozor mogu postaviti dva ili više.

enterijer Foto: Pixabay

2. Zatvorite terasu kliznim pvc vratima i pvc prozorima

Sistem kliznog zatvaranja i otvaranja veoma je popularan. Za razliku od klasičnog otvaranja, klizna vrata štede puno prostora. Manji balkoni blokirani su vratima ili prozorima koji se otvaraju na standardan način, te je za njih idealno da imaju klizna vrata i prozore. Čak i veoma prostrane terase lepše izgledaju kada imaju klizna vrata. Još jedna prednost kliznih vrata je u tome što ona mogu biti većih dimenzija. Pošto klize po šinama, nisu preteška za šarke. Ovakva vrata pogodna su za prizemlja u kućama, kao i izlaz ka dvorištu. Pored svih ostalih pogodnosti još jedna je da je pogled iznutra lepši kroz velika staklena vrata.

3. Ugradite harmonika pvc vrata u prizemlju kuće ili u lokalu

Osim kliznih sistema, za kuće su veoma pogodni i harmonika mehanizmi. Ovakva rešenja odlična su i za ugostiteljske objekte jer omogućavaju potpuno otvaranje i zatvaranje prostora u zavisnosti od vremenskih prilika. Nekoliko krila pvc vrata otvara se tako što se slaže kao harmonika. Kada se zatvore, izgledaju istovetno kao i obična terasna pvc vrata. Prednosti harmonika sistema u odnosu na klizna vrata su u tome što se na taj način omogućava da se potpuno otvori ceo zid, dok kod kliznih vrata uvek postoji deo koji je zatvoren.

Namsetaj, bašta, dvorište Foto: Promo

4. Proširite verandu i zastaklite deo dvorišta pvc stolarijom

Smanjivanje površine dvorišta zarad povećanja upotrebljivog unutrašnjeg prostora mnogima nije prihvatljivo rešenje. Međutim, šta ako bi deo dvorišta bio zatvoren na takav način da zimi može da se koristi kao deo unutrašnjeg prostora, a leti potpuno da se otvori. To je moguće uz pvc stolariju. Razne varijante zimskih bašti su u opticaju i u ponudi kod najboljih proizvođača pvc stolarije. Sve ove kompanije pronaći ćete na veb-sajtu mirandre.com gde ih možete kontaktirati i zatražiti da urade ponudu za vas. Ovde se možete i detaljno upoznati sa njihovim načinom rada, ponudom proizvoda i cenama. Kupovina i ugradnja nove pvc stolarije za kuću, stan ili lokal je posao koji treba poveriti isključivo pouzdanim partnerima.

5. Prirodna ventilacija u kupatilima i ostavama

Ova stavka ne odnosi se na estetiku, već na praktičnost. Prirodna ventilacija mnogo je efikasnija i zdravija od veštačke. Ako ste u mogućnosti da birate, uvek se odlučite da kupatila i ostave u kući imaju manje pvc prozore. Pvc je materijal otporan na vlagu, a prirodno provetravanje omogućava upravo njenu eliminaciju iz prostorija gde je uvek ima najviše.

Kupatilo Foto: Pixabay

6. Postavite komarnike i roletne na sve pvc prozore i vrata

Vaši novi pvc prozori i vrata izgledaće sjajno, ali za potpun ugođaj ne zaboravite da prilikom naručivanja kupite roletne i komarnike. Na taj način imate potpuno kontrolu nad količinom svetlosti koja dolazi spolja, a leti slobodno možete da provetravate prostor bez bojazni od ulaska insekata.

7. Prilagodite boju pvc prozora i vrata stilu vašeg doma

Pvc stolarija ima povoljnu cenu. Pouzdana je, izdržljiva, trajna, praktična i estetski veoma dopadljiva. Najviše se prodaju pvc prozori i pvc vrata bele boje, ali to ne znači da se baš ova boja najbolje uklapa u Vaš prostor. U ponudi su i druge nijanse, a ima i onih koje predstavljaju imitaciju drveta. Ukoliko niste sigurni, konsultujte se sa stručnjakom za uređenje prostora, pre nego što odaberete boju. Prozori i vrata od pvc-a se ne moraju farbati, lako se peru i održavaju, tako da za koje god da se odlučite, nećete pogrešiti.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA