Pokvarena slavina, nered oko ulaza: 6 stvari u kući koje odbijaju novac i pozitivnu energiju

Prema feng šuiju, neophodno je da obratite pažnju na nekoliko stvari kako bi vaš dom postao "magnet" za novac

  • 3
ljubav feng šui kompas Foto: Pixabay

Zvuči pomalo čudno, ali materijalno blagostanje može da zavisi od toga kako ćete organizovati stvari u svom domu i kancelariji. Prema feng šuiju, ako to učinite kako treba, vaš dom će postati pravi "magnet" za novac.

Svakog dana vidimo, dodirnemo i koristimo na desetine različitih predmeta. Međutim, malo ljudi zna da njihova energija, povezujući se sa našom, može učiniti čuda.

Ako bolje razmislite, novac je takođe jedna vrsta energije koja može da donese radost, zadovoljstvo i, naravno, da ponekad popravi raspoloženje.

Predstavljamo vam šest neobičnih feng šui saveta koji se i danas primenjuju u Kini.

1. Popravite sve što je pokvareno

Prema drevnoj kineskoj veštini, voda predstavlja dve stvari - novac i emocije.

Stoga pažljivo proverite da li u vašem stanu ima oštećenja ovog tipa. Da li postoje slavine koje cure ili problemi sa krovom?

Ako postoje - odmah pozovite majstora ili popravite sami. Jer popravljanjem stvari u svojoj kući simbolično popravljate život.

2. Uvek poklopite WC šolju

Kupatilo, kao glavni izvor vode u kući, po feng šui filozofiji predstavlja centar pozitivne energije.

Drevni Kinezi smatrali su da se svakim oticanjem vode oslobađa značajna količina energije. Stoga će u današnje vreme svaki feng šui majstor posavetovati svoje klijente da poklopac toaletne šolje drže spuštenim, kako dobra energija ne bi napustila dom.

wc, kupatilo, kada Foto: Pixabay

3. Ukrasite ulazna vrata

Po feng šuiju, važno je da ulazna vrata vašeg doma "dobro zrače".

Očistite ulaz, bacite sve nepotrebne stvari kao što su stara obuća, kutije i saksije sa osušenim cvećem. Nikada nemojte držati kesu sa smećem pokraj ulaznih vrata. Ovo je veoma važno, jer sve navedeno može da blokira putanju pozitivne energije.

Takođe, uverite se da vam zvono na vratima radi kako ne biste propustili važnog gosta ili poruku, koja takođe može biti preteča promena koje će doneti finansijsko blagostanje.

Ulaz od kuća, vrata, biljke Foto: Pixabay

4. Obratite pažnju na simbole

Kada uđete u kuću, obratite pažnju na ono što stoji s leve strane u hodniku? 

Prema drevnom kineskom verovanju, ovaj deo vašeg doma usko je povezan sa novcem i veoma je važan za prosperitet porodice.

Da li su stvari uredno složene ili su u rasulu i potpunom haosu?

Ili tamo imate divnu biljku koja brzo raste i širi prelep miris? Ako se s leve strane u hodniku vašeg doma nalaze stvari koje čine da se osećate prijatno i ugodno, blagostanje vas neće zaobići.

Zidove možete da ukrasite slikama koje prikazuju prirodu, drveće, vodopade, reke, konje u galopu... Ovo će, smatraju feng šui majstori, osigurati stabilan protok energije i novca. Takve slike simbolizuju slobodu i čine da se osećate vedro i dobro.

biljka orhideja stan dom kuća Foto: Pixabay

5. Redovno čistite kamin

Peći na drva simbol su bogatstva i obilja.

Ako kod kuće imate kamin ili starinski šporet, uverite se da je uvek čist. Ovo će otvoriti put pozitivnoj energiji, koja može da doprinese prilivu novca.

6. Naučite da cenite novac

Nakon što ste prošli prethodnih pet koraka, vreme je da razmislite kako se odnosite prema novcu. Na kraju krajeva, i naše blagostanje zavisi od toga.

Ako nikako ne možete da zaradite onoliko koliko želite, preispitajte svoja uverenja o novcu. Možda još od detinjstva imate pogrešno shvatanje o bogatstvu, novcu i bogatim ljudima. Možda ih smatrate nepoštenim i arogantnim, jer mislite da je bez ovih osobina nemoguće zaraditi novac.

Vreme je da promenite način razmišljanja.

Dobitnik na lotou,  bingo, pare, novac, evri, sreca, radost, zarada, dobitak Foto: Shutterstock

Na novac gledajte iz sasvim drugog ugla, kao nagradu za dobar rad, dobrotu, inteligenciju i predanost ljudima.

Najzad, bez obzira na to da li trošite, primate ili pozajmljujete, uvek budite zahvalni na novcu koji vam prolazi kroz ruke. S radošću plaćajte račune, kad na ulici ugledate kovanicu podignite je i stavite u novčanik, i budite zahvalni zbog "protoka energije novca".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pex

    15. februar 2021 | 23:00

    pa da inace su drevni kinezi stalno spustali poklopac na vc solji i tim potezom privlacili su novac

  • Pihhh

    16. februar 2021 | 08:49

    Spustali poklopac od solje, kad su visine metar i zilet.

  • Ceca

    16. februar 2021 | 00:09

    Kao i religije sve je to uglavnom praznoverje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA