• 1

12. 02. 2021. je veoma poseban datum: Da li primećujete nešto neobično u brojevima? Evo šta to znači

, Telegraf

Idealan dan za započinjanje novih stvari

  • 1
numerologija

Foto: Pixabay

Današnji datum, 12. februar 2021. godine može da se čita sa obe strane, i videćemo isti broj. Nazivaju ga palindromskim datumom. Palindrom je reč, broj, fraza ili red elemenata koji se podjednako čitaju i s leve na desno i s desne na levo.

Iako palindromski datumi nisu toliko česti, prethodni je bio prošle godine, 2. februara 2020.

Veruje se da su ljudi koji su rođeni na ovaj datum posebni.

U datumu dominiraju brojevi jedan i dva. Prema numerologiji, broj 1 simbolizuje energiju, čvrstu volju i ambiciju, dok 2 često predstavlja mir, empatiju i senzibilnost. Veruje se da nizovi koji imaju isto značenje, čitali se unapred ili unazad označavaju beskonačnost, ali i novi početak. Zato je danas dobar dan za započinjanje novih stvari.

U srpskom jeziku čuveni palindromi su: „Ana voli Milovana“, „A mene ni dogodine nema“, „Maja sa Nedom ode na sajam“, kao i „I jogurt ujutru goji“.

Video: U ruševinama doma Alistera Kroulija: Veče u kući Sataninog izaslanika na zemlji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    Svim pravoslavnim Hriscanima neka je srecan praznik sveta tri Jerarha ugodnika Bozjih ravnim apostolima. Sveti Jovane Zlatousti, Vasilije veliki i Grigorije bogoslove molite Boga da podari mir celom svetu i spasenje nasih dusha

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima