Da li započinjete dan uz kafu ili čaj? Ljubitelji čaja više vole mačke i kreativniji su

Istraživanje je pokazalo da omiljeni topli napitak otkriva mnogo toga o našem karakteru

  • 1
Žena, devojka, kafa, šolja, kuhinja, kuća, enterijer

Foto-ilustracija: Pixabay

Prema istraživanju koje je sprovela agencija OnePoll u Sjedinjenim Američkim Državama, ekstroverti i ambiverti češće su ljubitelji čaja, dok introverti više vole da piju kafu.

Otkrijte šta vaš omiljeni topli napitak govori o vama.

Ljubitelji kafe vole da rizikuju

 

Istraživanje je otkrilo da ljubitelji ovog popularnog napitka češće uživaju u aktivnostima poput ekstremnih sportova i žude za novim iskustvima.

Ljubitelji čaja bolje spavaju

 

Rezultati istraživanja pokazuju da se ljudi koji više vole čaj identifikuju kao "prosečni spavači". S druge strane, ljubitelji kafe mogu ponekad teže da zaspe.

Ljubitelji čaja su često sladokusci

 

Ispitanici koji su se izjasnili da više vole čaj češće su mu dodavali šećer, dok su oni koji su pili kafu obično uživali u svom napitku bez ikakvih dodataka.

kafa, pije kafu, šolja, devojka, čaj

Foto: Pixabay

Ljubitelji kafe više vole pse

 

Na pitanje da li bi radije imali mačke ili pse za kućne ljubimce, više ljubitelja kafe odabralo je pse, a oni koji preferiraju čaj češće su birali mačke.

Oni koji piju čaj obično su kreativniji

 

Prema ovom istraživanju, čaj nam pomaže da budemo kreativniji i olakšava smišljanje novih ideja. Istovremeno, drugo istraživanje je pokazalo da, iako nema pozitivan uticaj na kreativnost, kafa izoštrava naše veštine rešavanja problema.

Ljubitelji kafe su pod većim stresom, ali ređe depresivni

 

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kentakiju pokazalo je da što više posla studenti moraju da obave tokom semestra, to više kafe popiju. S obzirom na to da je kofein stimulans, to nije slučajno.

Ali, postoji i pozitivna strana pijenja kafe: utvrđeno je da je među ljudima koji često piju kafu sklonost ka mračnim mislima za 32 odsto manja nego kod onih koji je ne konzumiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA