≫ 

Kako da stara tašna zablista i miriše kao nova: Potrebne su samo vam 2 stvari koje već imate u kući

Kožne torbice su moderne, praktične i vrlo se lako čiste. Evo kako da ih osvežite

  • 1
Torba Foto: Freepik.com/VALUA-VITALY

Kožni materijal je za većinu ljudi jedini izbor pri odabiru tašne, jer je vrlo izdržljiv. Kožne torbice su vrlo praktične, a jedini problem je što su sklone skupljanju prljavštine i mrlja.

Mnogi pretpostavljaju da kožne torbice ne treba čistiti, jer se mogu tom prilikom oštetiti, ali greše. Razmislite koliko puta ste torbicu ostavili na podu, odložili je na prljav sto ili je slučajno očešali o prljavu površinu dok ste napolju ili u gradskom prevozu.

Žensak torba Foto: Freepik.com

Mrlje su, kažu stručnjaci za održavanje predmeta od kože, u ovom slučaju još i najmanji problem - ako već neko vreme niste očistili torbu, u njoj bi moglo da živi do 10.000 različitih vrsta bakterija.

Kako očistiti kožnu torbicu

Pravilno skladištenje torbe prvi je korak u održavanju čistoće. Kad je ne nosite, spakujte je u navlaku od filca i odložite u ormar - tako po njoj neće padati prašina, niti će postojati rizik da je isflekate.

Otprilike jednom ili dva puta godišnje operite svoju kožnu tašnu i vratite joj stari sjaj. Pre čišćenja uvek sledite uputstva, jer neki materijali zahtevaju upotrebu posebnih proizvoda.

Ali, većinu tašni možete da očistite vodom i tečnim sapunom.

Pre nego što krenete da čistite spoljašnjost tašne, izvucite postavu iz nje i očistite je vlažnim nasapunjanim sunđerom, a zatim uklonite sapunicu vlažnom krpom, pa prosušite fenom.

Ukoliko je postava prišivena i ne možete da je odvojite, koristite sprej za čišćenje tapacirunga.

Da biste neutralisali neprijatne mirise, spustite u unutrašnjost torbe otvorenu vrećicu sode bikarbone i ostavite da odstoji 24 sata.

Torba Foto: Pixabay.com

Da biste oprali spoljni deo torbe, koristite tečni sapun i toplu vodu. Tečni sapun ne bi trebalo da sadrži dodatne parfeme. Mešavinu vode i tečnog sapuna nanesite na sunđer, pa blago istrljajte torbu. Potom isperite vodom preostalu sapunicu sa torbe.

Ostavite torbu da se suši na vazduhu koliko je potrebno.

Video: Umirujuće dejstvo dubinskog usisavanja, a o grinjama i da ne pričamo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    21. februar 2021 | 21:42

    Prava koza se cisti nekuvanim mlekom. I naguje kozu i cisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA