≫ 

Stavila je varjaču u vrelu vodu, a onda je pokazala rezultat: "Nekad poželim da živim u neznanju"

Mnogi će posle ovog videa sigurno razmisliti još jednom da li će u svojoj kuhinji koristiti drvene varjače

  • 2
Varjača voda Printskrin: TikTok/miss.clean.with.me

Činjenica je da u svakom domaćinstvu postoje stvari za koje nikad ne biste rekli da mogu biti izvor nečistoća. Ipak, retko ko bi pomislio da bi to mogla da bude i jedna od najčešće korišćenih stvari u svakoj kuhinji - varjača.

Naime, jedna korisnica TikToka Boni Meknamara, koja inače vodi profil gde pokazuje sve trikove u čišćenju, podelila je video gde stavlja čistu varjaču u čašu, a potom sipa vrelu vodu.

Nakon nekoliko trenutaka voda je postala braon boje, isplivala je masnoća i sa varjače su se odvojili delovi nečistoća koji su plutali po površini.

@miss.clean.with.meI was not prepared for this🤢 Tiktok teaches me so much! ##clean ##cleaning ##satisfying ##asmr ##cleantok ##foryou ##fyp♬ Bubble pop electric - ᴀᴜᴅɪᴏs ఌ

Video je postao viralan, pa iako je mnoge zabavio, većina ljudi bila je šokirana prizorom i činjenicom koliko nečistoća je sakriveno u naizgled čistoj kuhinjskoj alatki.

- Nekad poželim da živim u neznanju. Ovo je jedan od tih momenata - komentarisao je jedan korisnik koji je pogledao video.

- Nema šanse da ovo uradim sa svojim starim varjačama. Jednostavno ne želim da znam - rekla je druga korisnica i kroz šalu dodala kako ovo sigurno jača njen imunitet.

Mnogi će posle ovog videa sigurno razmisliti još jednom da li će u svojoj kuhinji koristiti drvene varjače ili će ih ipak potpuno zameniti silikonskim špatulama.

Kako održavati drvene varjače?

Ipak, ako biste voleli da zadržite drvene kuhinjske alatke i koristite ih tokom kuvanja, najbolje bi bilo da ih odmah po korišćenju operete toplom vodom i deterdžentom za suđe i na taj način izbegnete da one upiju svu masnoću iz jela.

Varjače, kuhinja Posle pranja obrišite ih krpom i ostavite da se osuše - Foto: Pixabay

Takođe, nemojte ih ostavljati potopljene kako u hrani tako ni u vodi ili deterdžentu, jer osim što će upiti tečnost varjače će se oštetiti.

Još jedan od trikova za čišćenje jeste i to da sve nečistoće uklonite pomoću soli i soka od limuna.

Posle pranja obrišite ih krpom i ostavite da se osuše, a potom ih odložite.

Video: TikToker pokazao trik koji je spas za sve domaćice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    27. mart 2021 | 12:14

    Vjerovatno bi se desilo i sa.plasticnim.

  • Boža zemunac

    27. mart 2021 | 17:01

    Neka hvala. Tako su pisali pre puno godina da mast ne valja, i da je ulje bolje. Međutim, nije baš tako. Mast je zakon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA