Kako da uklonite rđu sa starih noževa? Sve što vam je potrebno je limun

Ukoliko i sami posedujete nož u svojoj kuhinji koji je nagrizao zub vremena, probajte da ga vratite u upotrebu pomoću limuna

  • 0
Limun i nož Foto: Pixabay

Tvrdnju da je limun namenjen samo za limunadu ili kao dodatak jelima, demantovala je jedna kreativna žena koja je pokazala da on može biti efikasan i u otklanjanju rđe sa kuhinjskog posuđa, odnosno noževa.

Ukoliko i sami posedujete nož u svojoj kuhinji koji je nagrizao zub vremena, probajte da ga vratite u upotrebu pomoću limuna.

Liz Amaja, žena koja je ovaj video postavila na Instagram, jednostavno je uzela nož koji je imao tragove rđe i istrljala ga polovinom limuna.

U toku videa uporedila je limunsku kiselinu i sirće i kazala da je i jedno i drugo odlično za čišćenje.

- Kiselina iz limuna ima antibakterijsko i antiseptičko dejstvo i ponaša se kao prirodni izbeljivač - objasnila je i dodala da ulja iz limuna pomažu da se očišćene površine sjaje.

Njeni pratioci oduševljeni su ovim trikom.

- Ovo je fenomenalno. Imam nekoliko zarđalih noževa zbog stajanja u mašini za suđe, moraću ovo da isprobam - napisala je jedna žena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA