≫ 

Moćni rastvor od kog će i sobne i dvorišne biljke cvetati kao lude: Košta 30 dinara, a čini čuda

Za prihranjivanje cvetnica mnoge domaćice koriste specijalizovane preparate, i ne znajući da se sredstvo koje podstiče bujanje cveća nalazi u njihovoj kuhinji

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Raskošne bašte, dvorišta i terase svakog proleća i leta mame uzdahe prolaznika, a vlasnicima omogućavaju uživanje u prelepom ambijentu.

Ali, oko održavanja baštenskog i saksijskog cveća često je potrebno izdvojiti dosta vremena, kao i novac za posebne preparate koji će pospešiti rast biljaka i zaštititi ih od štetočina.

Ono što malo domaćica zna jeste da se vitamin B nalazi u većini preparata za negu sobnog i dvorišnog cveća. Kako je svež pekarski kvasac izvanredan izvor vitamina B, iskoristite ga za spravljanje preparata za zalivanje cvetnica.

Sastojci:

  • 10 gr svežeg kvasca
  • kafena kašičica šećera
  • litar mlake vode

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite tečnost da odstoji barem 2 sata, pa je sipajte u bocu sa raspršivačem i zalijte sobne i dvorišne biljke.

Ovaj rastvor koristite za zalivanje jednom u desetak dana tokom proleća i leta, odnosno dva puta mesečno tokom jeseni i zime.

Lišće će postati zelenije, a cvetovi bujniji i bogatiji.

Sličan efekat daje i tečnost u kojoj je preko noći odstojala kora od banane.

Video: Trikovi da u svom domu imate lekovite sastojke za svako jelo: Cvet začinskog bilja koji večno traje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA