Feng šui pravila: 8 predmeta u kući za koje se veruje da blokiraju sreću i prosperitet

Od davnina je poznato da polomljene i stare predmete ne bi trebalo nagomilavati i čuvati u kući, jer se veruje da donose nesreću

  • 0
Kaktus

Foto: Pexels/ Scott Webb

Prema feng šui filozofiji, da bi članove porodice pratila sreća u kući u kojoj žive ne bi trebalo da drže stvari koje privlače lošu energiju.

Drevni Kinezi verovali su da bujne zelene biljke privlače prosperitet, baš kao i figura žabe (jer ova životinja uvek skače napred), a nekoliko novčića vezanih crvenim koncem mogu da iniciraju bolje poslovne prilike i finansijsko blagostanje.

S druge strane, postoje i stvari koje bi trebalo izbegavati, jer odvlače dobru energiju iz kuće.

1. Fotelja koja se ljulja

 

Sama pomisao na fotelju koja se noću ljulja predstavlja strašan momenat, a prema kineskom verovanju, prazna fotelja za ljuljanje je otvorena pozivnica zlim duhovima da sednu.

2. Pokvaren ili slomljen sat

 

Feng šui upozorava da kod kuće ne čuvate razbijene i stare predmete. Razbijeni sat može da bude loš znak, jer ako ne radi to znači da biste mogli da zapadnete u rutinu i stagnirate u poslu i životu.

3. Kaktus

 

Iako je lagan za održavanje, kaktus nije biljka koja privlači dobru energiju. Prema feng šuiju, biljke s bodljama deluju kao magnet za loše vibracije.

4. Neraspremljen krevet

 

Neraspremljen krevet će vas osuditi na neprospavane noći. Pazite da vas neko ne ometa dok zatežete čaršaf.

5. Otvoren kišobran

 

Priča o nesreći koju donosi otvoren kišobran u zatvorenom prostoru datira još iz starog Egipta, a smatralo se da će svaki predmet koji se unese u kuću, a služi za zaštitu od vremena, značiti nepoštovanje prema bogovima.

Raznobojni kišobrani

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

6. Suvo cveće

 

Po feng šuiju, zelene lisnate biljke su simbol bogatstva, prosperiteta i napretka. S druge strane, suvo cveće privlači negativnu energiju.

7. Preparirane životinje

 

Drevni Kinezi su verovali da kako suvo cveće privlači lošu energiju, tako i mrtve životinje ne mogu da donesu ništa dobro članovima porodice. Ako malo razmislite - nema ništa pozitivno u tome da oči mrtve životinje gledaju u vas.

8. Stari kalendar

 

Ukoliko stari kalendar držite na vidljivom mestu u kući, znajte da on deluje isto kao i razbijeni sat. Feng šui upozorava da takvi predmeti blokiraju upliv pozitivne energije i drže nas zarobljenim u prošlosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA