Uz jedan jednostavan trik vaše patike će izgledati kao nove: Ovo sredstvo svi imaju u kući

Savet uz koji ćete omiljenoj obući vratiti nekadašnji sjaj

  • 4
patike

Foto: Freepik

Kako bi obuća uvek izgledala besprekorno, potrebno je da je redovno održavate.  Mnogi ljudi imaju problem sa održavanjem patika, jer ne znaju kako da ih dobro očiste, a da ih ne oštete.

Ako želite da vaša obuća uvek izgleda čisto i uredno, onda vam je sigurno potrebno brzo i efikasno rešenje za održavanje i pranje.

Kako prati patike u veš mašini?

 

Glavni trik da vaše patike zablistaju je da veče pre pranja, sipate po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru, a onda ih isperite hladnom vodom.

Skinite pertle sa patika i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četke za čišćenje, pa ih stavite zajedno sa pertlama. Ubacite ih u mašinu.

U veš mašinu stavite peškire ili neku meku tkaninu koja je za pranje, kako se patike ne bi oštetile. Savet je da ih perete na 30 stepeni, a u zavisnosti od mašine trebalo bi  program da traje od 30 do 40 minuta.

Izvadite patike iz mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer visoka temperatura može da je ošteti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA