Kako da očistite zagorelu peglu da bude kao nova: 5 proverenih trikova koji daju rezultate

Kada dno ovog kućnog aparata nije savršeno čisto, povećava se rizik od oštećenja odeće

  • 6
Pegla, spaljena pegla

Foto: Shutterstock

Jedna od retkih stvari koje ćete se setiti da očistite u svom domu je najverovatnije pegla. Prljava ili zagorela, veliki je problem, bez obzira na to da li ste je vrelu zalepili na neki odevni predmet ili se u njoj nakupilo kamenca od vode ili drugih nečistoća.

Kada dno ovog kućnog aparata nije savršeno čisto, povećava se rizik od oštećenja odeće. Zato s vremena na vreme očistite peglu, kako biste rizik od progorevanja odeće smanjili na minimum.

Uz ovih nekoliko trikova, pegla će uvek biti čista, a vaša odeća savršeno opeglana.

1. Novine

 

Zagrejte peglu na najvišu temperaturu. Stavite čistu, suvu krpu na dasku za peglanje i pokrijte je listom novina. Pređite nekoliko puta preko papira i čvrsti zagoreli komadi će spasti sa pegle.

2. So

 

Postavite peglu na najvišu temperaturu. Na dasku za peglanje stavite suvu pamučnu krpu i obilno je pospite krupnom morskom solju. Prelazite peglom sve dok se zagoreli ostaci na dnu ne očiste.

3. Soda bikarbona

 

Pripremite gustu pastu od 3 kašike soda bikarbone i 1 kašike vode. Pokrijte dno pegle smesom, pa uzmite peškir ili pamučnu krpu i pažljivo očistite mrlje. Peglu kasnije temeljno očistite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

4. Alkoholno sirće

 

Lagano zagrejte peglu, pa je isključite. Uzmite komad pamučne tkanine, natopite ga alkoholnim sirćetom i istrljajte mesta na kojima su se nakupile nečistoće.

5. Pasta za zube

 

Hladno dno pegle prekrijte pastom za zube i ostavite je tako 2-3 minuta. Za poliranje površine obrišite je mekim pamučnim peškirom nežnim kružnim pokretima. Isperite pastu za zube.

Uključite peglu na maksimalnu temperaturu i pritisnite dugme za paru kako biste očistili ostatke paste za zube koji su ostali u otvorima za paru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki

    5. avgust 2021 | 16:32

    I sa tabletom paracetamol 😀😀 Pegla kao nova!!!

  • Милка

    6. avgust 2021 | 19:03

    Да ли знате како очистити рупице на пегли за пролаз паре?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA