≫ 

Dubinski očistite nameštaj za manje od 50 dinara: Revolucionarni trik za kojim je poludeo Internet

Često korišćenje, sedenje, obedovanje, pa i kućni ljubimci koji ostavljaju tragove na nameštaju, utiču na to da mebl bude zaprljan

  • 2
Nameštaj, sofa Foto: Pixabay

Nameštaj koji svakodnevno koristimo može biti prilično zaprljan, a krevete, kauče i fotelje domaćice ne čiste toliko često kao ostatak stvari u kući.

Često korišćenje, sedenje, obedovanje, pa i kućni ljubimci koji ostavljaju tragove mogu dovesti do toga da nameštaj bude mnogo više zaprljan nego što to na prvi pogled moglo da se učini.

Osim toga na nameštaju ostaju i mirisi, prašina, vlasi, itd.

Dubinsko pranje nameštaja sigurno da jeste najbolja opcija, ali ne i svima priuštiva. Bilo da nemate vremena ili sredstava za organizaciju ovakvog poduhvata, ne morate da se odreknete toga da vaš trosed, dvosed ili fotelja zablistaju punim sjajem.

Pomoću ovog trika, za koji vam neće trebati više od 50 dinara, uz malo truda sami ćete to moći da postignete.

Potrebna vam je jedna kapsula deterdženta za pranje veša. Ukoliko inače ne koristite ovakav tip deterdženta za pranje, dobra vest je da se kapsule mogu kupiti i na komad, pa ih potražite u lokalnoj drogeriji ili na pijaci.

Kapsule za pranje veša Washing pods Foto: Ilja Enger-Tsizikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Trebaće vam veća pamučna krpa, lavor i poklopac za šerpu.

Kapsulu rastvorite u dva litra vruće vode i pustite da se potpuno otopi. Pamučnu krpu potopite u rastvor, iscedite, a onda na krpu stavite poklopac i zavežite je oko drške poklopca.

I to je vaša alatka za čišćenje - intenzivnim pokretima prebrišite sav nameštaj, a krpu po potrebi isperite od nečistoća i ponovo potopite u rastvor.

Nečistoće bi trebalo da budu uklonjene, a nameštaj blistav, mirisan i odmah spreman za korišćenje.

Video: Praktičnost na delu: Ova soba može biti sve, od spavaće, trpezarije pa sve do gostinjske sobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rdilko

    20. avgust 2021 | 16:03

    Samo treba da bacite kavuc sa vece visine od 5 metara. Kad gnjekne u zemlju ili beton sve ce da se itrese na doticnu podlogu. Posle mu udarite po neki jekser tamo gde se iskrivijo i to ti je to. Ko novo i dubinski ocisceno.

  • Buki

    20. avgust 2021 | 13:16

    Dobra ideja. Moram samo da kupim serpu sa poklopcem i detergent.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA