≫ 

Da li znate čemu služe poslednje rupice za pertle na patikama: One imaju posebnu namenu

Većini ljudi ne pada na pamet da baš te dve rupice mogu da nas sačuvaju od povreda

  • 0
patike Foto: Pixabay

Verovatno da većina nas ne provlači pertle kroz poslednje dve rupice na patikama, ali niko ne zna da zapravo tako pravi ozbiljnu grešku.

Te dve šupljinice imaju vrlo važnu ulogu - služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja i skakanja, a ujedno i sprečavaju žuljeve.

Ako zavežete pertle na patikama na ispravan način noga se ne može puno pomerati, što joj onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne povrede.

Pertle provucite kroz poslednje rupice tako da ih uvlačite sa spoljne ka unutrašnjoj strani patike. Za poslednje dve rupice nije potrebno ukrštati pertle i nemojte ih do kraja uvlačiti - ostavite mali deo tako da može da se napravi omča. Uradite to sa obe strane patike.

Zatim uzmite pertlu sa suprotne strane i provucite kroz omču. Uradite isto i na jednoj i na drugoj strani. Čvrsto zategnite povlačeći pertle prema dole. Tako ćete stabilizovati stopalo u patikama. Posle toga možete normalno zavezati pertle na patikama kako to i inače radite.

Video: Pravo remek delo: Ovaj umetnik obične, bele patike pretvara u najbolje unikadne modele ikada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA