≫ 

3 fantastična trika za čišćenje pomoću sode bikarbone

Hemikalije za čišćenje uspešno možete zameniti jednim višenamenskim sredstvom koje se nalazi u svakom domaćinstvu

  • 0

Čišćenje kuće je naporan i zahtevan posao koji iziskuje previše vremena. Frižider, kuhinjske površine i kupatilo većina domaćica čisti kupovnim sredstvima koja su, očekivano, puna hemije.

Umesto često nepotrebnog trošenja novca za razna sredstva za čišćenje, možete da ih napravite sami kod kuće, a baza je sredstvo koje verovatno imate u kuhinji.

Karolina, domaćića iz SAD, na društvenoj mreži TikTok svakodnevno objavljuje trikove za čišćenje i tako olakšava posao ženama širom sveta. Ovog puta otkrila je kako da pomoću sode bikarbone očistite različite površine i predmete u domaćinstvu.

Da bi očistila tepihe, ona posipa sodu bikarbonu po njima i ostavlja da deluje nekoliko minuta, a zatim ih temeljno usisa.

Poznato je da je soba bikarbona moćno sredstvo u čišćenju kuhinjskih elemenata, a Karolina otkriva kako da supodera zablista kao da je nova.

Pomešajte dve kašike sode bikarbone i dve kašike tečnosti za pranje sudova, pa ih sjedinite. Četku za čišćenje umočite u dobijenu pastu i trljajte sudoperu, a onda je isperite mlakom vodom.

Pranje voća i povrća vodom uklanja samo površinsku nečistoću i mali deo pesticida, međutim, ukoliko ih operete mešavinom sode bikarbone i vode uklonićete veći deo štetnih materija. Naime, soda uklanja pesticide zbog svoje visoke alkalnosti koja razbija hemijske veze na manje i bezopasnije molekule.

U dublju posudu sipajte pola litra hladne vode i dodajte dve kašike sode bikarbone, pa stavite voće i povrće da odstoji najmanje 15 minuta. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA