Ubacite kuglicu aluminijumske folije u mašinu za sudove: Posuđe i čaše će blistati kao nikad pre

Folija koju ima svako domaćinstvo može da učini čudo za čistoću i blistavost posuđa od inoksa, ali i staklenih čaša i kristalnih činija

  • 0
Mašina za sudove Foto: Pixabay

Mašina za pranje sudova često nosi epitet "najbolje drugarice" svake domaćice, jer štedi ruke ali i vreme koje žena svakodnevno provodi za sudoperom.

Ali, neretko se dešava da i pored toga što mašina za sudove "preuzme" posao većine domaćica, sudovi iz nje ne izađu uvek blistavo čisti i pored korišćenja specijalnih tableta za pranje i tečnosti za dodatni sjaj. Ovo se posebno odnosi na staklene čaše, kristalne činije, ali i na posuđe od inoksa.

Da biste rešili ovaj problem, u mašinu za pranje sudova ubacite lopticu napravljenu od aluminijumske folije i postavite je na pregradu na kojoj se nalazi posuđe kom je potrebno dodatno čišćenje.

Ako ste u jedan deo mašine za sudove stavili čaše koje su izgubile sjaj, a u drugi posuđe kom je potrebno ozbiljno ribanje abrazivnim sredstvom i žicom kako bi "progledalo", napravite dve kuglice od folije i stavite ih u svaki odeljak mašine. Kuglice ne bi trebalo da budu veće od prosečne šljive. Postavite ih između poređanih sudova, uobičajeno stavite tabletu za pranje u za to namenjen odeljak, dodajte tečnost za visoki sjaj i uključite mašinu kao i obično.

Tokom pranja kuglice će "šetati" po mašini i privlačiti sitne čestice prljavštine koje su se "zalepile" za posuđe i čaše. Kad mašina bude završila ciklus pranja, posuđe i čaše će biti blistavi kao da ste ih tek kupili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA