≫ 

3 prirodna sredstva pomoću kojih ćete očistiti ravnu ploču na šporetu: Zablistaće kao nova

Uštedećete vreme i novac

  • 4
Kuhinja, sporet, ciscenje

Foto: Pixabay

Čišćenje ravne ploče na šporetu zaista može zadati glavobolju, naročito ako vam kojim slučajem iskipi jelo. Ako svakodnevno kuvate, poznato vam je da je šporet neophodno čistiti skoro svakog dana.

Umesto da koristite skupa kupovna sredstva za čišćenje, trošite novac i širite hemikalije po domu, pokušajte da prirodnim sredstvima očistite ploču. Šporet bi trebalo čistiti samo mekanim krpama i sunđerima, a žice i sprave za struganje bi trebalo izbegavati. 

Ova prirodna sredstva za čišćenje prave se vrlo jednostavno, a mi vam predstavljamo tri super mešavine za skidanje mrlja sa šporeta.

1. So i soda bikarbona

 

U posudi pomešajte kašiku soli sa kašikom sode bikarbone. Dobro izmešajte, pa dodajte kašiku vode i mešajte dok ne dobijete pastu. Dobijenu smesu nanesite na sunđer i njom očistite ploču. Mlakom vodom i čistom krpom pređite preko ploče, a ona će zasijati kao nova.

2. Limun i soda bikarbona

 

Limun se pokazao kao moćna namirnica u borbi protiv masnoće, a soda bikarbona je neizostavan sastojak kada je čišćenje u pitanju. Šaku sode bikarbone pospite po ploči ili po ringlama, a zatim istrljajte šporet kriškom limuna.

Soda bikarbona će pomoći da skinete masne fleke, a neće izgrebati površinu. Kada ukonite fleke, vlažnom krpom prebrišite šporet da biste uklonili ostatke sode bikarbone i limuna.

3. Alkoholno sirće

 

Pomešajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:2 i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Ova mešavina odlična je za čišćenje ploče na šporetu i rerne, a možete je svakodnevno koristiti za čišćenje kuhinjskih elemenata.

Video: Nek rerna zablista kao da je nova: Potrebne su vam samo dve stvari i sigurno ih već imate u kući!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joe

    11. septembar 2021 | 10:18

    Najbolji, ujedno i jedini način da potpuno očistite ravnu ploču Vaših šporeta je, verovali ili ne, obična pasta za zube. Na tufer ili vatu, ili maramicu, naneti pastu, istu utrljati na površinu ploče i na kraju pokupiti vlažnom krpom i biće kao nova. Skida i i iskipelo mleko i sve ostalo. Probajte, videćete

  • sheila broflovski

    11. septembar 2021 | 20:19

    Šta lupate? Ništa lakše nego očistiti ravnu ploču šporeta! Ćak i kada jelo pokipi...

  • maja

    11. septembar 2021 | 23:21

    Cif kratko i jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA