Kako da najlakše očistite fugne na pločicama: Prirodno i efikasno sredstvo koje odmah deluje

Fugne očistite jednostavno, koristite sastojke koje imate kod kuće

  • 0
Čišćenje ribanje pločice

Foto: Shutterstock

Većina domaćica se slaže da je čišćenje fugni na pločicama jedan od najdosadnijih poslova u domaćinstvu. Ipak, na ovim uskim delovima često se nakuplja masnoća u kuhinji, kamenac, buđ ili naslage preparata u kupatilu, pa deluju prilično upadljivo i neuredno.

Iako na tržištu postoji bezbroj hemikalija koje manje ili više uspešno uklanjaju sve nečistoće, donosimo vam recept koji je veoma efikasan, a potpuno prirodan.

Pri čišćenju stana ili kuće korišćenje hemije ili industrijskih sredstava često je neizbežno, ali ipak postoje načini na koje možemo da ih izbegnemo u većoj meri.

Fugne očistite jednostavno, koristite sastojke koje imate kod kuće - alkoholno sirće, sodu bikarbonu i eterično ulje limuna.

Postupak

 

U bočicu sa raspršivačem sipajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:1, pa dodajte 20 kapi eteričnog ulja limuna na 50 ml mešavine.

Obilno poprskajte fuge i pustite da tečnost da deluje od 5 do 10 minuta. Eterično ulje limuna ublažava oštri miris sirćeta i deluje antibakterijski.

Fugne potom izribajte četkicom za zube. Odmah ćete primetiti promenu.

Dalje, u posudu stavite sodu bikarbonu i sa malo vode napravite gustu pastu. Pastu nanesite na fugne, pa ponovo naprskajte mešavinom od sirćeta i eteričnog ulja i ostavite da deluje nekoliko minuta.

Ponovno izribajte četkicom. Dobro isperite vodom čitavu površinu pločica.

Kako biste sprečili ponovno nakupljanje prljavštine, povremeno fugne naprskajte ovom mešavinom, ostavite da deluje desetak minuta, pa isperite vodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA