≫ 

Efikasno sredstvo koje skida masnoću sa kuhinjskih elemenata: 4 prirodna sastojka za blistav rezultat

Jednostavne verzije, koje je moguće napraviti od par sastojaka koji se nalaze u svakom domaćinstvu, jednako su delotvorne kao i skupa hemijska sredstva

  • 0
Žena čišćenje kuhinja Woman doing Cleaning Kitchen Foto: Shutterstock

Iako je tržište preplavljeno sredstvima za čišćenje, pa za svaki kutak domaćinstva postoji ono namensko, ipak je bolje izbegavati hemiju kada je to moguće.

Jednostavne verzije, koje je moguće napraviti od par sastojaka koji se nalaze u svakom domaćinstvu, jednako su delotvorne kao i skupa sredstva iz drogerija.

Jedno od takvih je i sredstvo za najupornije fleke od masnoće, koje se pravi od samo četiri sastojka.

Šantel Majl, koja ima Instagram profil na kome prikazuje trikove za čišćenje, podelila je sredstvo koje sama pravi, a koje skida masnoću i prašinu, a kuhinjske elemente ostavlja blistavima.

- Jedno od najčešćih pitanja koje mi postavljaju je kako se nositi s masnim kuhinjskim elementima. Ovaj jednostavan "uradi sam" sprej je odličan za uklanjanje prljavštine i masnoće s kuhinjskih elemenata - napisala je ona na Instagramu.

Sastojci:

  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 200 ml vode
  • 1 kašika deterdženta za pranje posuđa
  • 4 kapi eteričnog ulja limuna

Sve sastojke stavite u bočicu sa raspršivačem i blago promućkajte. Sredstvo naprskajte po elementima i radnoj ploči, pa ostavite kratko da deluje.

Površine zatim obrišite krpom od mikrofibera.

Sirće je prirodno antibakterijsko rešenje koje u kombinaciji sa deterdžentom za pranje posuđa deluje u borbi protiv mrlja i bakterija.

Etetično ulje je sastojak koji kuhinju održava svežim i čistom. Ovaj sprej za čišćenje savršen je izbor za sve koji žele da izbegnu upotrebu jakih hemikalija pri čišćenju šporeta, stolova i kuhinjskih elemenata.

Video: Ne bacajte isceđeni limun: Iskoristite ga na ovaj način i posuđe će vam blistati, a čisti i kamenac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA