≫ 

Kako da uklonite bele fleke od dezodoransa: 3 trika koji spašavaju odeću

Iako majice redovno perete, zbog hemikalija u dezodoransu, ove fleke je vrlo teško ukloniti

  • 0
Znoj, fleka, mrlja Foto: Shutterstock

Antiperspiranti su u toku cele godine aktuelni, jer nam pomažu u borbi protiv znojenja. Međutim, ne možete da osporite činjenicu da ma koliko bili nezamenljivi, znaju da budu i naporni kada su fleke i mrlje u pitanju. 

Bilo da koristite stik, roll-on ili pak dezodorans, sigurni smo da se i vama dešava da vam na odeći ostanu bele fleke u predelu ispod pazuha, naročito kada se radi o tamnijoj garderobi.

Složićete se da nema goreg scenarija od onog kada ujutru iz ormara uzmete omiljenu majicu i shvatite da na sebi ima fleke od dezodoransa. Iako majice redovno perete, zbog hemikalija u dezodoransu, ove fleke je vrlo teško ukloniti.

Srećom, postoje tri efikasna načina pomoću kojih ćete uspeti da uklonite bele fleke, pa čak i one koje danima stoje na vašoj odeći.

1. So

Nakvasite mesto na kom se nalazi fleka, pa pospite malo soli i utrljajte. Ostavite da tako prenoći, a zatim ujutru ponovite postupak, pa lagano istrljajte tkaninu. Komad garderobe operite na uobičajen način i trebalo bi da fleke nestanu.

Ova metoda odličan je za stare fleke i bezbedan je kako za belu, tako i za odeću u boji.

2. Sirće

Natopite uflekano mesto sirćetom i ostavite da prenoći. Ujutru, komad garderobe potopite u mlaku vodu, pa dobro istrljajte. Izbegavajte ovu metodu na beloj odeći, jer može da se desi da od sirćeta poprimi žućkastu boju.

3. Limunov sok

Pomoću limunovog soka lako možete da uklonite bele mrlje od dezodoransa. Iscedite limun, pa sok nanesite na fleku, ostavite da stoji 5-10 minuta, a zatim operite ručno u toploj vodi.

Video: Fleke od znoja na beloj odeći su prošlost: Rešenje je jednostavno i ekonomično

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA