≫ 

Prirodni osveživači prostora: 4 sobne biljke koje će vaš dom ispuniti opojnim mirisima

Osim što su dekorativne, neke biljke krasi i divan miris

  • 0
lavanda u saksiji cvece

Foto. Shutterstock

Složićete se da cveće daje lepotu svakoj prostoriji u kojoj se nalazi. Pored lepote koju pruža, neke biljke nude i očaravajuće arome i mirise. 

Vaš dom može biti prožet opojnim mirisima, samo treba odabrati prave biljke. Unesite u kuću jednu od ove četiri biljke i osveživač prostora vam neće biti potreban. 

1. Gardenija

 

Gardenija, cvet, cveće

Foto: Pixabay

Prelepih belih cvetova i očaravajućeg mirisa, gardenija je mnogima omiljeni cvet. Gardenija je poznata po svom opojnom mirisu, ali zahteva malo više truda i volje, što strastvenim ljubiteljima cveća ne predstavlja problem, zbog njene izuzetne lepote.

Ukoliko joj obezbedite sve uslove, ona će vas obradovati lepim belim cvetovima, koji imaju neverovatan miris.

2. Eukaliptus

 

Eukaliptus Eucalyptus

Foto: Shutterstock

Iako ova biljka nema cvet, njen miris je popularan u mnogim eteričnim uljima i svećama. Eukaliptus je poznat po svojoj specifičnoj aromi, a postoje vrste koje mogu da se gaje i u kućnim uslovima.

3. Voštani cvet (Hoya)

 

Hoya voštani cvet

Foto: Shutterstock

Oduševljava mirisom, a laka je za uzgoj. Hoya carnosa, poznata i kao voštani cvet, popularna je sobna biljka zbog sjajnog zelenog lišća i njenog šarenog mirisnog cveta.

4. Lavanda

 

Lavanda

Foto: Lavanda

Omiljena je zbog smirujućeg mirisa i ljubičastog cveta. Ova biljka je izdržljiva , ali pobrinite se da je postavite na mesto sa direktnom sunčevom svetlošću.

Isecite cvetove sa neotvorenim pupoljcima i osušite ih za upotrebu u čajevima, ili jednostavno odsecite stabljiku i protrljajte lišće između prstiju za opojan miris.

Video: Koje cveće najbolje odbija insekte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA