≫ 

6 kreativnih ideja kako da sami napravite novogodišnju jelku: Uštedite vreme i novac

Sve što vam je potrebno su mašta, spretnost i kreativnost

  • 0
Jelka, novogodišnja dekoracija Foto: Shutterstock

Za mnoge ljude ukrašavanje doma za praznike je trenutak u godini kom se posebno raduju. Na jelku svako okači svoj omljeni ukras, kroz kuću se razvuku lampice, a osećaj kada sednete i vidite da ste dobro obavili posao je poseban.

Međutim, ima nešto posebno i u tome kada sami napravite jelku ili ukras i izrazite svoju kreativnost, a bonus je što se u kućnoj radinosti uvek napravi nešto lepše i originalnije od onoga što možete da kupite u specijalizovanim radnjama.

Ukoliko smatrate da su velike zelene novogodišnje jelke prevaziđene i da postoji bolji načini na koje možete da ukrasite svoj životni prostor - na pravom ste mestu.

Sve što vam treba je doza kreativnosti i spretnosti, a ukrašavanje doma će biti mnogo zanimljivije ako uključite i najmlađe članove porodice.

1. Jelka od lampica

Ovo je verovatno najbrži i najlakši način da sami napravite jelku.

Potrebno je svega nekoliko eksera na koje ćete moći da zakačite lampice, a pomoću bezbojne lepljive trake možete da dodate i ukrase.

2. Kreativan način da iskoristite knjige

Stare knjige koje na policama skupljaju prašinu konačno će dočekati svojih pet minuta. Poređajte knjige u cik-cak, a za kraj stavite i svećice.

3. Ukrasite stare merdevine

Na merdevine možete da stavite sve što imate od ukrasa. Prvo oko merdevina stavite lampice, pa na njih kačite ukrase, a na stepenice možete da poređajte novogodišnje figure.

4. Jednostavno, a lepo

U toku šetnje prirodom pokupite nekoliko grana i od njih napravite svoju jelku. Potrebna vam je žica koja će držati celu konstrukciju, a na vama posle ostaje da je ukrasite po želji.

5. Jelka od fotografija

Ovu jelku mogli bismo da nazovemo i "jelka uspomena". Prelistajte stare albume i odvojite najdraže fotografije, pa iz zalepite na zid u obliku jelke. Kada dodate lampice, doživljaj će biti potpun. Najbolje od svega je to što fotografije ne morate da skidate ni kada prođu praznici.

6. Jelka na zidu

Ovo je sjajna ideja pogotovo ako želite da uštedite prostor u malom stanu.

Video: Ukoliko ste lampice na jelku stvaljali kružno grešite, ovo je najlakši i najbrži način da je okitite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA