≫ 

Kako da uklonite fleke od deterdženta sa tamne odeće: Potrebna vam je samo jedna stvar

Fleke bi trebalo u potpunosti da nestanu

  • 0
Fleke, crna odeća, veš, pranje Foto: Shutterstock

Iako danas postoje različiti tipovi deterdženta za veš, pa se mogu naći u praškastoj, gel ili tečnoj formi, dešava se da na tamnijoj odeći ostanu tragovi istog.

Verovatno vam se nebrojeno puta dogodilo da operete tamni veš u mašini i da tek posle sušenja ugledate mrlje od deterdženta.

Ili scenario koji je još manje prijatan - zatrebao vam je određeni komad odeće, a pri peglanju ili oblačenju na njemu ste ugledali beličaste fleke od praška.

One su uglavnom duboko u tkanini, ne zadržavaju se samo na površini, pa ih je praktično nemoguće ukloniti bez ponovnog pranja. Međutim, postoji trik koji će vas rešiti ovog problema.

Sve što vam je potrebno jeste višenamenska tečnost iz vaše kuhinje - alkoholno sirće.

Promešajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:1 i naprskajte tkaninu, a potom fleku istrljajte krpom. Fleke bi trebalo u potpunosti da nestanu.

Ukoliko se to ipak ne dogodi iz prvog pokušaja, a imate vremena za ponovno pranje, veš operite na programu za ispiranje, bez ikakvih dodataka u vidu deterdženata.

Video: Trik koji će učiniti da odeća neodoljivo miriše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA