Sklad spolja doprinosi skladu iznutra

Promene su sastavni deo naše svakodnevnice i naših života. Jedna od najvećih koje smo doživeli je zatvaranje (lockdown) celog sveta, počev od zatvaranja međudržavnih granica do ograničavanja kretanja i zatvaranja ljudi u kuće

  • 0
Uživanje, lenjost, odmaranje, devojka, žena Foto: Shutterstock

Dodatno, kako je vreme prolazilo i sama ta promena se menjala. Svaki novi mesec, nedelja, ili čak i dan, donosili su nove mere i nova prilagođavanja. Sasvim je očekivano da smo nakon dve godine na ivici i fizičke i mentalne snage. Život planiramo na nedeljnom nivou, dan za danom.

Maštamo o slobodi kretanja i bez maski, bez razmišljanja o tome koliko ćemo nekome da se približimo, koga i kad ćemo smeti da zagrlimo ili poljubimo. Dok se privikavamo na novu normalnost, priželjkujemo i nadamo se brzom povratku na način života kakav se odvijao pre pandemije.

Nažalost, ni sada ne možemo promeniti sve što nam ne odgovara, ali uvek možemo krenuti od nekih sitnijih koraka. Promenile smo frizuru, stil oblačenja, kvalitet ishrane ili način komunikacije. Mnoge od nas su zamenile kancelariju svojom dnevnom ili spavaćom sobom, a kolegu s posla kućnim ljubimcem.

Nije prvi put da se ovakve promene događaju. Bilo ih je i ranije, ali su bile znatno ređe, te ih često nismo ni primećivale. Kako sada, tako i kada se pandemija završi, biće dana kada ćemo morati, ili možda i želeti, da ostanemo kod kuće, zbog toga što se nećemo osećati dobro ili samo zbog toga što ćemo želeti malo vremena za sebe. Te dane možemo iskoristiti za unošenje promena u naš životni prostor. Na ovu temu pričali smo sa masterom psihologije, Andrijanom Vlačić.

Uređenje doma, odnosno promene koje će osvežiti prostor u kojem živimo, može biti aktivnost koja izaziva zadovoljstvo. To može učiniti sitnica koju smo sami napravili, manji ili veći komad nameštaja koji smo zamenili ili premestili, a nekada će to biti stari komad kome smo dodelili novu namenu.

Sređivanje ormara možemo pretvoriti u zabavu i tom prilikom zajedno sa drugaricama isprobavati krpice i evocirati uspomene koje su vezane za njihovo nošenje. Ukoliko susret uživo nije moguć, sa drugaricama se možemo konsultovati i putem online susreta. Umesto da sedimo bezvoljne i samo u mislima nešto menjamo, možemo spojiti zabavno i korisno i bar malo se izmestiti u novi prostor, onaj koji smo same za sebe osmislile.

Na Internetu je dostupno mnoštvo ideja, kao i "uradi sam" tutorijala, što nam može olakšati da zamisao sprovedemo u delo. Međutim, u danima tokom dana ciklusa, pogotovo je teško posvetiti se bilo kojoj aktivnosti, pa i uređivanju doma. Ipak, često zaboravljamo da je upravo to onaj korak koji će doprineti da se osećamo bolje u urednijem životnom prostoru, a samim tim i u svom telu.

Hajde da uređenje i ukrašavanje doma ne bude aktivnost koju radimo samo kad to moramo ili za novogodišnje praznike, već da od toga napravimo aktivnost koja će učiniti da se osećamo bolje. Zato, recite DA - #ReciDA dekorisanju i uređenju doma svakog dana u mesecu uz Always Platinum uloške.

Always ulošci Foto: Promo

Always Srbija Instagram stranica će Vam pomoći u tome. Upravo na tom mestu možete pronaći inspiraciju za kreativno uređenje Vašeg životnog prostora koje će doprineti boljem osećaju i "unutra i spolja". Tokom trajanja Always #ReciDA kampanje jedna od Vas će na poklon dobiti online razgovor na ovu temu sa Jelenom Čaluković jednom od najboljih poznavalaca ove oblasti na našim društvenim mrežama.

Pratite nas, saznajte kako da povećate vidljivost svojih postova i #ReciteDA stvarima koje volite, svakog dana u mesecu, imajući kao saveznika Always Platinum. Ovaj uložak je dizajniran tako da pruža 0% iritacija i do 100% zaštite - s udobnim krilima za dnevne veličine uložaka, 3D zaštitu od curenja, Odourlock tehnologijom, Soft&fit dizajnom, i 1000 mekih mikro jastučića, tako da se možete posvetiti stvarima koje volite i osećati samopouzdanje čak i tokom menstruacije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA