
Tiganj je deo posuđa koji skoro svaka osoba koristi svakodnevno u pripremi jela i upravo je to razlog zbog kog se prilično brzo uprlja.
Domaćice znaju koliko je teško detaljno oprati tiganj od masnoće i ostatka zagorele hrane. Međutim, postoji mnogo veći problem koji većini zadaje glavobolju, a u pitanju je njegova zadnja strana.
Kod ovog problema ne pomažu jaka hemijska sredstva za čišćenje, ali, na sreću svih domaćica i za ovu, naizgled, nerešivu situaciju postoji jednostavno rešenje.
Za ovaj trik potrebno vam je:
- prstohvat soli
- metalna žica
- prostohvat sode bikarbone
- deterdžent
- 100 ml sirćeta
- papirni ubrus
Na zadnju stranu tiganja pospite so i sodu bikarbonu, pa sipajte deterdžent, oko 50 mililitara. Sve dobro istrljajte metalnom žicom, pa prekrijte dno tiganja papirnim ubrusima i prelijte ih sirćetom.
Ostavite da odstoji 10 minuta, pa skinite ubruse i operite tiganj deterdžentom i mlakom vodom.
(Telegraf.rs)
Video: Dinčić: Vučićevo stanje trenutno zadovoljavajuće, za sat vremena napušta VMA
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
dziber iz beograd
Novi tiganj kosta isto kao i potrosene supstance za ciscenje
Podelite komentar
Aaaa
Odlično. Sve skida.Isprobano!
Podelite komentar