≫ 

Koristite sapun za ruke i van kupatila: Korisni trikovi za lakše funkcionisanje u domaćinstvu

Pametno iskoristite čak i ostatke sapuna

  • 0
Sapuni, kupke za kupanje Foto: Pixabay

Iako možda preferirate korišćenje tečnog sapuna, uopšte nije loše imati i koji čvrsti sapun pri ruci. Osim što može dati svežinu ormanima, ima i puno praktičnih, "uradi sam" namera. Za neke ste sigurno čuli, a neke će vas iznenaditi.

1. Detektovanje curenja gasa

Ukoliko vam se učinilo da nešto čudno miriše u kući, a sumnjate na curenja gasa, sapun će vam pomoći u detekciji. Utrljajte sapun preko cevi, ako počnu da se stvaraju mehurići ili osetite miris pokvarenih jaja, vrlo je jasno da imate problem i zakažite hitnu majstorsku popravku.

2. Sprečite škripanje starih dasaka

Na ivicu daske koja vas nervira šripnjavom utrljajte sapun i to će rešiti problem. Naravno, do popravke ili zamene daske.

3. Uz pomoć sapuna lakše otvarajte fioke

Dešava se da vam se stare, ali i one nove, nekorišćenje fioke koje su u sklopu komode ili ormara, jako teško otvaraju i zapinju? Ono što možete učiniti jeste da ih fioke i njihov mehanizam malo istrljate sapunom. 

Majice, fioka Foto: Shutterstock

4. Sprečite pojavljivanje neprijatnog mirisa obuće

Tablu sapuna zavijte u pek-papir i ostavite da prenoći u obući. Primetićete da se miris uspešno neutralisao već sutra ujutru!

5. Ljubimci vam više neće uništavati nameštaj

Možda vam nije palo na pamet, ali ni ljubimcima se ne dopada ukus sapuna, pa ovo možete pametno iskoristiti protiv upornog napastvovanja vašeg dragocenog nameštaja. Dovoljno je da rubove ili nogare istrljate sapunom i taj će ih miris zasigurno sprečiti u nameri da grizu vaš kauč.

Dnevna soba, kauč, stan, kuća Foto: Pixabay

6. Ključ koji zapinje u bravi

Ukoliko vam se čini da teže nego inače okrećete ključ i osećate da zapinje, opet vam sapun može pomoći kako se ne bi desilo da ga u bravi i slomite. Prosto protrljajte ključ sapunom i vratite ga u bravu. Isto to uradite ukoliko vam šarke od vrata škripe.

7.  Sprečite maglenje naočara

Malo sapuna utrljajte preko stakala, potom ih obrišite ubrusom i to bi trebalo da bude dovoljno da vam naočare ne magle više pri ulasku iz hladnog u topao prostor.

Naočare, maska, devojka, koronavirus Foto: Shutterstock

Video: Kako se pravi sedalica vredna minimum 3.000 dinara: Red milovanja vune, red vode i sapuna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA