≫ 

Jednostavni kuhinjski trikovi koji olakšavaju život: Štede vreme i energiju

Korisne prečice koje će vam mnogo pomoći u kuhinji

  • 0
Kuvanje, kuhinja, priprema hrane, recepti Foto: Shutterstock

Iako se kuvanje usavršava vremenom, brojni trikovi i saveti vam mogu omogućiti svakodnevnu pripremu hrane.

Osim što će vam olakšati, ove prečice će vam i ubrzati sam proces kuvanja, što je u današnje vreme i više nego dobrodošlo.

1. Odvajanje žumanaca od belanaca

Trik sa plastičnom bocom će vam u ovome veoma pomoći, jer će sprečiti razlivanje žumanceta. Sve što vam je potrebno jeste čista i suva plastična flaša. Jaje razbijte i stavite u posudu, plastičnu bocu stavite iznad žumanceta, lagano je pritisnite da izađe malo vazduha, pa ga jednostavno usisajte u bocu.

Posle toga ga premestite u odgovarajuću posudu.

2. Čišćenje nara

Nar voli većina ljudi, ali je prava muka očistiti ga. Budući da se ne preporučuje sečenje na pola, jer se tako gubi dosta soka, nar jednostavno otvoriti ne četiri dela.

Svaku četvrtinu postavite iznad šire posude, pa drvenom varjačom ili špatulom udarajte lagano, ali odsečno po kori. Zrna će sama ispadati bez prskanja i bez ceđenja soka od ovog voća.

3. Sačuvajte svežinu i boju krompira

Ako krompir isečete mnogo ranije pre pripeme, on će poprimiri smeđu boju, što se veoma lako može izbeći. Isečeni krompir držite u posudi sa hladnom vodom što će sprečiti da on promeni boju.

4. Ubrzajte proces sazrevanja banana

Ako ste u prodavnici pronašli samo zelene ili nezrele banane, stavite ih u papirnu kesu. Voće oslobađa etilen koji će ostati u kesici i banane će na taj način biti zrele za nekoliko dana.

5. Sprečite klizanje daske za sečenje

Profesionalni kuvari uvek stavljaju vlažnu kuhinjsku krpu ispod daske za sečenje. Ovo pomaže da se spreči njeno klizanje, što seckanje hrane čini dosta sigurnijim i bržim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA