Kako da se rešetke od rerne same očiste i budu kao nove: Trik koji će vas oduševiti

Ovaj trik provereno radi, olakšaće vam posao i skratiti proces čišćenja

  • 4
Rerna Rešetka Čišćenje Foto: Shutterstock

Budući da je proleće zvanično stiglo i da nas očekuje veliko spremanje kuća i stanova, u nekom trenutku će na red doći i rerna. Ukoliko je niste redovno održavali, na njoj se sigurno nalaze tragovi svih masnih, zimskih jela, koje je prilično teško ukloniti.

Još izazovniji deo za čišćenje su žice, jer nisu velika površina, pa je prilično teško očistiti ih. Međutim, postoji provereni trik kako da se same očiste, dok vi radite nešto drugo.

Sve što vam je potrebno jeste sredstvo za odmašćivanje koje inače koristite i najlonske kese ili samolepljiva folija.

Izvadite bočne žice i središnju žicu iz rerne, isprskajte ih sredstvom za čišćenje, pa ih stavite u najlonske kese i zavežite. Vodite računa da kese budu dovoljno velike i da ih dobro vežete, jer vazduh ne sme da uđe u isti.

Žice ostavite nekoliko sati, a najbolje preko noći da tako odstoje.

Na isti način možete očistiti i rernu

Rernu takođe isprskajte sredstvom za odmašćivanje, pa po stranicama zalepite kese ili samolepljivu foliju i tako ostavite da odstoji tri sata.

Žice izvadite i mekanom četkicom je istrljajte pod mlazom tople vode. Ovo ćete uraditi sa velikom lakoćom, jer će masnoća već biti razložena, a veće naslage će same otpasti.

Ostavite ih da se osuše, a vi pređite na čišćenje rerne.

Posle tročasovnog čekanja, uklonite najlonske kese i folije, pa sunđerom ili mekom četkicom istrljajte eventualne ostatke tvrdokornih masnoća. Kao i u slučaju žica, i ovde će masnoća samo skliznuti. Pokupite nečistoće krpom, pa rernu dobro prebrišite vlažnim sunđerima i truleks krpama. Rezultat će vas oduševiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    22. mart 2022 | 11:40

    Znači da se ipak nisu same očistile?

  • NN

    22. mart 2022 | 12:14

    Kad zavrsi sa friziderom, "ON" reši i rernu?

  • Х

    22. mart 2022 | 12:32

    Истина..Што се жица тиче, најлаши начин је откувавање жица јачим детерџентом у великом плеху, покривеним крпом...Ако целе не стају, једна страна, око пола сата, па друга.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA