≫ 

2 trika pomoću kojih ćete belim patikama vratiti stari sjaj

Da bi vam patike trajale, važno je da ih perete i održavate na pravilan način

  • 0
patike, pranje patika Foto: Shutterstock

Počela je sezona lagane prolećne obuće, a na prvom mestu su bele platnene patike. Bele patike su zaista idealne za proleće i leto, međutim, imaju jednu manu.

Naime, bele patike se veoma brzo prljaju, pa morate često da ih perete, a onda postoji mogućnost da ih trajno oštetite.

Stoga je neophodno da to radite na pravi način. Zato smo za vas pripremi dva sjajna saveta kako da vašim belim patikama ponovo vratite stari sjaj.

1. Soda bikarbona i sirće

Pomešajte jednu kašiku sobe bikarbone, jednu kašiku sirćeta i jednu kašiku vode. Trebalo bi da dobijete jednu vrstu paste koju ćete na patike naneti starom četkicom za zube. Dobro istrljate patike i ostavite ih tako najmanje tri sata na suncu, a onda ih operite na uobičajen način.

2. Deterdžent i pasta za zube

Sipajte malo deterdženta u vodu, a zatim potopite patike. Posle toga, na patike, nanesite pastu za zube i dobro ih istrljajte, pa ih ponovo potopite u vodu i ostavite ih najmanje četiri sata.

Patike bi potom, trebalo da operete u mašini za veš.

Kako prati patike u veš mašini?

Skinite pertle sa patika i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. U veš mašinu stavite peškire ili neku meku tkaninu koja je za pranje, kako se patike ne bi oštetile. Savet je da ih perete na 30 stepeni, a u zavisnosti od mašine trebalo bi program da traje od 30 do 40 minuta.

Izvadite patike iz mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer visoka temperatura može da je ošteti.

Video: Pravo remek delo: Ovaj umetnik obične, bele patike pretvara u najbolje unikadne modele ikada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA