Kako da savršeno dozirate ulje u toku kuvanja: Trik zlata vredan

O tom komadu plastike uglavnom razmišljate kao o delu koji duplo štiti ulje od rasipanja, i koji po otvaranju više nema nikakvu ulogu

  • 0

Kada kupite novu flašu ulja, primetili ste da većina njih ima zaštitni čep ispod glavnog zatvarača. Po pravilu taj čep završi u kanti za smeće, ali malo ljudi zna da je on više nego koristan.

O tom komadu plastike uglavnom razmišljate kao o delu koji dvostruko štiti ulje od rasipanja i koji po otvaranju više nema nikakvu ulogu. Međutim, ovo nije tačno. Taj čep više nego koristan.

Na društvenim mrežama postoji mnogo videa koji kruže i otkrivaju njegovu novu namenu. Naime, zaštitni čep služi za sporo točenje odnosno doziranje ulja.

Jednom kada ga povučete i skinete, vratite ga okrenutog na suprotnu stranu i stavite u flašu - ulje će teći kroz mali otvor i moći ćete savršeno da ga dozirate u toku pripreme jela ili začinjavanja salata.

Pogledajte način na koji se upotrebljava zaštitni čep u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA