Kako da pripremite savršeno hrskavu slaninicu: Trik koji je oduševio korisnike interneta
Ništa lakše i jednostavnije!
Ukoliko ste ljubitelj slanine, ali ne volite količinu masti koja se nalazi u njoj, onda će vas ovaj trik posebno obradovati.
Na društvenim mrežama Facebook i TikTok jedan gurman otkrio je kako uspeva da eliminiše višak vode i višak masnoće iz slanine, posle čega ona postaje savršeno ukusna i hrskava.
Sve što bi trebalo da uradite jeste da listove slanine nanižete na duži drveni štapić, a onda ga stavite preko rešetke šporeta tako da listići slanine vise.
Ispod rešetke obavezno stavite tepsiju - tu će se skupljati višak vode i masnoće iz slanine dok rerna bude bila uključena. Ako na dno tepsije stavite aluminijumsku foliju, kasnije nećete morati da perete tepsiju - biće dovoljno da uklonite foliju.
Najbolje je da rernu uključite na 180 stepeni. Kad slaninica dobije zlatnorumenu boju, to je znak da je gotova.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
A. P
Lepsa je slanina vise zara izmedu dva belutka kamena pored reke u prirodi pored dobrog izvora vode. Prirodni ambijent sa ukusom zdravog vazduha.
Podelite komentar