Kako da pripremite savršeno hrskavu slaninicu: Trik koji je oduševio korisnike interneta

Ništa lakše i jednostavnije!

  • 1
slanina, slaninica, pržena, hrana, recept, Foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj slanine, ali ne volite količinu masti koja se nalazi u njoj, onda će vas ovaj trik posebno obradovati.

Na društvenim mrežama Facebook i TikTok jedan gurman otkrio je kako uspeva da eliminiše višak vode i višak masnoće iz slanine, posle čega ona postaje savršeno ukusna i hrskava.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da listove slanine nanižete na duži drveni štapić, a onda ga stavite preko rešetke šporeta tako da listići slanine vise.

Ispod rešetke obavezno stavite tepsiju - tu će se skupljati višak vode i masnoće iz slanine dok rerna bude bila uključena. Ako na dno tepsije stavite aluminijumsku foliju, kasnije nećete morati da perete tepsiju - biće dovoljno da uklonite foliju.

Najbolje je da rernu uključite na 180 stepeni. Kad slaninica dobije zlatnorumenu boju, to je znak da je gotova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    6. april 2022 | 18:27

    Lepsa je slanina vise zara izmedu dva belutka kamena pored reke u prirodi pored dobrog izvora vode. Prirodni ambijent sa ukusom zdravog vazduha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA