Da li vidite tigra ili majmuna? Ono što prvo uočite otkriva koja hemisfera mozga je dominantnija

Dobro se fokusirajte na ilustraciju koja je pred vama

  • 3
Optička iluzija Foto: Imgur

Stručnjaci veruju da način na koji vidimo stvari zavisi od toga kako naš mozak tumači informacije, dok su drugi dokazali da je ličnost direktno povezana sa načinom na koji je mozak strukturiran i kako funkcioniše.

Drugim rečima, način na koji vidimo stvari može da otkrije deliće naše urođene ličnosti, a ova optička iluzija vam može pomoći u tome.

Na ilustraciji se nalaze majmun i tigar, a na vama je da zapamtite koju životinju ste prvu uočili. Prema rečima autora optičke iluzije, životinja koju prvu vidite otkriva koja hemisfera mozga je dominantnija u vašem slučaju.

1. Tigar

Leva hemisfera vašeg mozga je aktivnija od desne. Vi ste racionalni, razumni, dobro organizovani, realni i znate kako da postignete svoje ciljeve kroz praktična dela. Kad se suočite sa problemom, trudite se da ga odmah rešite.

Optička iluzija Foto: Imgur

Živite u realnom svetu, u kom nema mesta za bajke i fantastiku. Slično tome, koliko god se vaši ciljevi drugima činili nedostižni, znate da su oni realni i da ćete doći do njih.

2. Majmun 

Desna hemisfera vašeg mozga je aktivnija. Vi ste kreativna osoba puna inovativnih ideja. Kada se suočite sa problemom, više se oslanjate na intuiciju nego na kritičko razmišljanje.

Sanjate o slobodnom životu, a ne o ciljevima i ulažete napor u postizanje tih snova, često uspevajući.

Obe hemisfere mozga ne rade izolovano, već rade zajedno i dopunjuju se. Dakle, iako vam se čini da posedujete više osobina koje se mogu identifikovati sa jednom od hemisfera, sigurno ćete posedovati i osobine koje su karakteristične za drugu hemisferu.

Video: Ako u prvih 7 sekundi pogodite šta je na snimku svaka čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA