Kako da napravite savršen kutak za uživanje u svom dvorištu?

Zajedno sa buđenjem proleća javlja se i potreba za uređenjem eksterijera doma jer je to mesto na kojem ćete provoditi sve više vremena

  • 0
kroasan, doručak, dvorište, terasa, odmor, bašta, garnitura za sedenje, fotelje, kafa Foto: Shutterstock

Uživanje u jutranjim zracima sunca na svežem vazduhu i u okruženju adaptiranom ličnim potrebama i sopstvenom stilu može biti vrlo opuštajuće i umirujuće.

Mali ali ključni potezi doprineće ne samo luksuznijem izgledu vašeg dvorišta već i većoj komfornosti.

Za udobnost i komfornost zadužene su baštenske stolice

Ceo baštenski nameštaj je ključni detalj u uređenju ekesterijera jer zauzima centralno mesto za okupljanje porodice i prijatelja. Pored toga što treba da se uklopi u celokupni ambijent važno je da bude i komforan. Poseban naglasak treba da bude stavljen na baštenske stolice. Pre svega jer ćete na baštenskim stolicama provesti najveći deo vremena koji inače provedete napolju i udobnost treba da bude na prvom mestu. Pored praktične uloge baštenske stolice ona može imati i ključnu ulogu u dekorativne svrhe. Možete ih oplemeniti smelijim izborima jastučića u vedrim bojama i raznovrsnim popularnim dezenima. Na ovaj način baštenske stolice će dobiti potpuniji i egzotičniji izgled.

Veštačka trava je dobar izbor za manja dvorišta i one koji nemaju puno vremena za baštovanske aktivnosti

Prvo što ćete primetiti kada uđete u bilo čije dvorište jeste upravo zelena površina koja zauzima i njegov najveći deo. Ali da bi travnjak izgledao savršeno potrebno je da se uloži mnogo truda, vremena i strpljenja. Ipak, nemaju svi uslove potrebne za održavanje travnjaka idealnim. Što zbog poslovnih obaveza što zbog manjka talenta vezanih za taj posao. I to je glavni razlog zbog kojeg se neki ljudi odlučuju za kupovinu veštačke trave.

S ozirom na razvoj tehnologije i materijala današnja veštačka trava je verna imitacija prirodne. Glavne prednosti koje veštačka trava ima odnose se na karakteristike koje je čine uvek urednim i bezbednim mestom, na to što je visoko otporna na spoljne uticaje i što nema dodatnih troškova održavanja. Praktičnost održavanja veštačke trave čini je primamljivom opcijom za one koji žele da imaju savršen kutak uz minimum ulaganja napora da to postignu.

Uvođenje spoljne rasvete za čarobne noći pod vedrim nebom

Uz pravilan odabir koji se uklapa uz ostatak ambijenta sitnica poput spoljne rasvete može potpuno da promeni opštu atmosferu. Postoji široka lepeza modela, oblika i boja spoljnih sijalica, tako da lako možete naći idealno rešenje za vas. Rajski kutak na otvorenom dobiće potpuno novu dimenziju koja će to vaše mesto učiniti posebnim i prijatnijim za boravak.

Kafa u kapsulama – instant i moderno rešenje za hedoniste

Pored klasičnih i tradicionalnih uređaja za kuhinju sve češće mesto u njima pronalaze i moderni uređaji. Njih karakteriše lakoća upotrebe i brzina dobijenog krajnjeg proizvoda. Jedan od njih je i aparat za kafu koji koristi kafu u kapsulama za dobijanje konačnog proizvoda, omiljenog toplog napitka bez kojeg mnogi ne mogu da zamisle svakodnevicu.

Samo jedan od načina da čari ispijanja napitaka u baštama kafića i restorana stvorite i u sopstvenom dvorištu je upravo korišćenjem kafe u kapsulama. Ako ste jedni od onih koji ne vole da piju ni tursku niti klasičnu nes kafu onda je posedovanje aparata za kafu u kapsulama koje nudi mogućnost spremanja raznih vrsta idealno rešenje za vas. Glavne prednosti koje ovakva kafa ima su to što štede vreme potrebno za pripremu, jednostavne su za upotrebu i uvek dobijete isti ukus čime nude predvidivost.

Dakle, udobno mesto za sedenje pod vedrim nebom zajedno sa poglednom na perfektno zelenilo oko sebe uz ispijanje omiljenog toplog napitka brzo pripremljenog, idealna je kombinacija za potpuni odmor i relaksaciju u prolećnim i letnjim danima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA