≫ 

Najlepši letnji cvet važi za simbol pozitivne energije i bogatstva: Kako se neguje "lažni ljiljan"

Iako cvet hemerokalisa traje samo jedan dan, to se ne primećuje, jer na jednoj stabljici može biti i preko 20 cvetova, koji se otvaraju jedan za drugim

  • 0
Lažni ljiljan Foto: Shutterstock

Kada je izbor cveća za životni prostor u pitanju, nije važna samo njegova estetska vrednost i lepota. Vaš dom je vaša oaza i mesto na kome odmarate i telo i duh, isto važi za dvorište i terasu, i zato bi trebalo da vodite računa i kakvo rastinje vas okružuje.

Prema ekspertima u ovom polju, određene biljke stvaraju pozitivnu energiju, privlače je i pružaju dobar osećaj svakodnevnog boravka u njihovom okruženju.

Jedna od njih je i najlepši letnji cvet, poznati i kao "lažni ljiljan", za koji važi da je simbol energije i entuzijazma.

Hemerokalis je dekorativna višegodišnja trajnica, koja se formira kao grm sa uskim listovima. Ime biljke potiče od grčke reči "hemera" što znači dan i "kallos" što znači lepota, a prevod znači "lep samo jedan dan".

Njegov rod obuhvata čak desetine hiljada sorti izvedenih od samo desetak vrsta.

Iako cvet hemerokalisa traje samo jedan dan, to se ne primećuje, jer na jednoj stabljici može biti i preko 20 cvetova, koji se otvaraju jedan za drugim.

Upečatjiva je po svojim živopisnim, bujnim cetovima u velikom spektru boja i oblika od proleća do leta.

Lažni ljiljan bi trebalo gajiti u vlažnom, plodnom tlu na osunčanim mestima, jer je veliki ljubitelj sunca.

U mnogim kulturama ovaj cvet važi za simbol uspeha, ponosa, pozitivne energije, entuzijazma i bogatstva. Pored toga, označava toplinu, vitalnost, simbol je majčinstva i sreće.

Ova biljka je idealna za bašte, dvorišta i vrtove. Važno je da im obezbedite mesto sa mnogo sunca, a one će vam uzvratiti raskošnim cvetovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA