≫ 

Vaša bašta, vaš ponos: Četiri ideje za jeftine i originalne poklone iz bašte

Svi u kući čuvamo ostatke ukrasnog papira, novina, traka, kanapa i kesa od kojih možemo napraviti čudesno i originalno pakovanje za poklon

  • 0
biljke poklon rasadi pelceri Sutterstock

Kada idemo u goste, često imamo problem šta pokloniti domaćinima, a da nisu u pitanju klasici srpskog bontona: kafa, vino, čokolada... Da biste sebi olakšali izbor poklona i izašli iz klišea, predlažemo da se pre kupovine malo pozabavite interesovanjima domaćina i stvarima koje voli i tada će poklon biti pun pogodak, a osoba kojoj poklanjate iskreno ganuta vašom pažnjom.

Ovom prilikom vam dajemo predloge kada su u pitanju pokloni za ljude koji su veliki obožavaoci bašta i baštovanstva, dakle ljubitelji bilja, biljaka i svega u vezi sa tim. Takve osobe su posebno ponosne i vrlo osetljive po pitanju svog baštovanskog umeća.

Kao mali znak pažnje i velikog poštovanja, vašeg domaćina baštovana uvek će obradovati paket semena neke biljke ili cveta, cvetna biljka ili gomila cveća, pelcer i sl. Zato vam poklanjamo neke od ideja koje predlaže i Women magazine, vodeći računa o tome da ne morate da trošite mnogo ili nimalo novca na to.

Trik da vaš poklon iz zelenog vrta izgleda još posebniji je u pakovanju. Ukoliko u kući čuvate ostatke ukrasnog papira, novina, traka, kanapa i ukrasnih kesa možete napraviti čudesno jedinstvo ovih stvari i originalno pakovanje za poklon.

Da,  novine su i dalje "kul", posebno kada u njih umotate živopisnu crvenu verbenu, vezanu odgovarajućim koncem. Takođe možete iskoristiti i stranice časopisa kako biste umotali neke sadnice, a zatim ih svezati braon kanapom.

Biljka ušuškana u vrećicama od jute koje svi sigurno imam negde u kući siguran je predlog za poklon. Možete dodati traku kako biste postigli "vrećasti" izgled. Začinsko bilje je uvek dobrodošao poklon, posebno ako idete kod nekoga na neku prazničnu gozbu – kuvar bi vam bio zahvalan za začine! Možete ih čak kupiti u poslednjem trenutku u supermarketu ako vam ponestane vremena da posetite baštenski centar.

Ova ideja posebno će obradovati baštovane koji vole da dobro organizuju svoj vrt i sve imaju uredno obeleženo. Pošaljite decu napolje da traže kamenje kako bi napravili ove etikete za biljke. Nanesite malo bele boje na njih kako biste napravili podlogu, ostavite da se osuši, a zatim ih pišite na beloj podlozi trajnim markerima.

Biljke kojima nije potrebno mnogo zalivanja, kao što su kaktusi i sukulenti, odlična su opcija za one koji nisu baštovani ili ljude koji se spremaju da odu na odmor i neće biti tu da zaliju novu biljku. Izgledaju fantastično zasađene u teglama, limenkama i starim šoljicama.

Za "vintage" atmosferu, posadite ih u stare porculanske šolje koje više ne želite ili kupite neke jeftine šolje i tanjire u radnji.

Video: Tropsko voće u vašoj bašti: Evo kako možete da zasadite ananas u kućnim uslovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA