Pet jednostavnih saveta kako da unesete letnju atmosferu u vaš dom: Napravite pravu klimu

Ako ste osoba koja ne može da se zasiti leta tokom sezone, onda preuređenje vašeg prostora koji odaje vibraciju ovog godišnjeg doba može da bude dobro rešenje

  • 0
Rebel Wilson vila Foto: CobdenHayson via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Leto mnogi smataraju omiljenim godišnjim dobom. Puno je beskrajne zabave, izobilja avantura, odmora i što je najvažnije toplog vremena. Ali, kao i svako godišnje doba, ni leto ne traje dugo i ako želite da ga produžite, možete lako da ga unesete u svoj životni prostor.

Postoji mnogo vrsta dizajna koje možete da izaberete kada je u pitanju stil vašeg doma. Od tradicionalnog enterijera, preko savremenog, industrijskog, rustičnog ili modernog dizajna, pa zašto onda ne bi postojao i letnji stil.

Ako ste osoba koja ne može da se zasititi leta tokom sezone, onda preuređenje vašeg prostora koji odaje vibraciju leta može da bude dobro rešenje.

Evo nekoliko saveta kako da vaša soba bude sunčana, plažna, talasasta i tropska, baš kao letnja atmosfera.

Igrajte se bojama

Iako su u trendu trenutno neutralane boje, da biste postigli letnji vajb, morate da unesete boje u svoju kuću. Boje trebate da ugradite u nameštaj, zidove, dekoraciju, kako bi odgovarale osećaju sezone koju želimo da postignemo.

Leto enterijer Shutterstoc

Ne postoji set boja koji striktno definiše letnju sezonu, ali trebalo bi da budu svetle, zabavne i privlačne. Boje koje najbolje definišu leto su: zelena, žuta, crvena, narandžasta i pink.

leto enterijer Shutterstock

Ono što je napolju - unesite unutra

Kada pomislite na leto, koja vam aktivnost prvo pada na pamet? Plaža, zar ne? A čega ima u izobilju na plaži? Da, peska. Ništa ne može da se meri sa letnjim odmorom bez osećaja dodira peska na tabanima. A ako želite da unesete leto u svoju kuću, potrebno je da unesete malo peska.

Ne govorimo o tome da ga unesete umesto vašeg tepiha ili poda. Možete da ga stavite u teglu i da postaviti negde na vidno mesto. Može da bude na vašem stočiću, u vašoj sobi ili u kupatilu. Pogled na pesak će uvek da vas podseti na morsku obalu.

Probudite čulo mirisa

Dizajniranje i uređenje nije uvek u vezi sa čulom vida. Čulo mirisa je jednako važno i može da odredi ton i vibraciju sobe. Za ljubitelje leta potrebno je da smislite miris koji vas podseća na letnje aktivnosti, trenutke i događaje koji su usko povezani sa ovim godišnjim dobom.

leto enterijer Shutterstock

Napravite sopstveni prirodni sprej za sobu. Pomešajte mirise matičnjaka, soka od limete, ulja lavande, ekstrakta kokosa i možda ananasa. Postavite ih negde gde mogu da šire prijatan miris i polako učine da se vaš životni prostor oseća i miriše na leto.

Napravite "povetarac"

Iako se radujemo suncu i toploti, tokom najtoplijeg doba dana najprijatnije je kada se sklonimo sa vrućine i uživamo u laganom "povetarcu" koji nam donosi preko potrebno osveženje.

leto, enterijer Shutterstock

Da biste napravili odgovarajuću atmosferu u vašem stanu, potrebna vam je i prava klima, koja može da vam dočara taj osećaj. Kao izuzetno pogodne su se pokazale Vivax klime, koje osim što pružaju najbolju funkcionalnu vrednost za novac koji se u njih uloži, imaju i implementirano pametno strujanje vazduha.

Vivax klima Foto: Vivax

Nameštaj i dekor

Vaš nameštaj i dekor najviše doprinose atmosferi u vašoj kući. I zato je važno da ove stvari izgledaju i odaju utisak kao da ste na odmoru. Pleteni predmeti su najbolji ako želite da stvorite letnji osećaj u prostoriji. Oni dodaju teksturu koja vam je potrebna da postignete atmosferu na otvorenom i izgledaju prozračno i prirodno – baš kao leto. I da ne zaboravimo, već pomenute Vivax klime se sa svojim nagrađivanim dizajnom odlično uklapaju u ovako osmišljen enterijer zbog svojih boja (zlatna i srebrna).

Dnevna soba stan enterijer Foto: Shutterstock

Moć cveća

Leto je vreme kada većina cveća cveta i tako se lako povezuje sa ovim godišnjim dobom. Postavite cveće u svoju sobu da biste dodali dašak boje, uživajte u njegovom predivnom mirisu i prizovite letnju atmosferu. Ako smatrate da je briga o živoj biljci teška za vas, i za to ima rešenja. Koristite cvetne uzorke tkanine, najbolje za jastučnice. Uverite se da dizajn cvetnog uzorka koji ćete dodati u svom prostoru izgleda sveže na vašem kauču.

Pročistite vazduh

Za pravi doživljaj leta u vašem dobu potrebna vam je i osećaj svežeg, zdravog, morskog vazduha, što se, posebno u gradskim uslovima, najbolje postiže sa dobrim filterom u klimi, koja može da vas zaštiti i od mnogih alergena.

Vivax klima, uz kvalitetan HEPA filter koji čisti sve fine nečistoće, koristi i supergusti predfilter koji delotvorno zaustavlja velike čestice iz vazduha poput dlake kućnih ljubimaca, prašine i drugih nečistoća, što stvara savšenu atmosferu čistog morskog vazduha u vašoj kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA