≫ 

Koje su vaše osobine: Šta vrsta kafe koju najradije pijete govori o vama?

Pojedinac sa jakim karakterom, stara škola ili avanturista?

  • 2
Kafa, kapućino Foto: Pexels, Pixabay

Šta najradije sebi pripremate ujutru ili naručujete u kafiću? Da li volite crnu kafu, espreso, late ili kapućino? Verovali ili ne to kakvu kafu pijete može otkriti mnogo o vama - zrna kafe kriju tajne o vašoj ličnosti.

Kafa je među najkonzumiranijim pićima na svetu. Sve je više studija koje upućuju na to da umereno konzumiranje kafe može pozitivno uticati na organizam, a stručnjaci za ponašanje sproveli su nekoliko studija kako bi istražili osobine ličnosti ljudi. Studije su otkrile toliko zanimljivih osobina ličnosti kao što je nivo strpljenja, osetljivost, introvernost, ekstroverznost... na osnovu izbora kafe koju pijete.

1. Domaća kafa

Ako pijete crnu, domaću kafu, onda to o vama govori da ste stara škola, purista, strpljiva, efikasna osoba. Vi ste vođeni i odlučni, samodovoljni, osnaženi pojedinci. Držite stvari jasnim i jednostavnim. Govorite stvari onako kako ih vidite. Klonite se svađa i sukoba. Živite po ideologiji "to je ono što jeste". Volite da imate kontrolu i ne možete biti lako ubeđeni da uradite nešto, osim ako niste voljni da to uradite.

Skloni ste da budete tihi i neraspoloženi sa iznenadnim ispoljavanjem ekstroverzije. Osobe koje piju crnu kafu otporne su na promene, njima prijaju rutine. Oni obično odbacuju praćenje trendova ili puteva koje su im postavili drugi ljudi. Oni uvek imaju plan da napreduju. Ova osobina ih takođe čini pouzdanim ljudima.

2. Kapućino

Ako pijete kapućino, onda to o vama govori da ste avanturistički nastrojeni, otvoreni, sofisticirani, iskreni, motivisani, superkreativni tip osobe. Istraživanja su pokazala da su ljubitelji kapućina perfekcionisti koji su ponekad izuzetno opsesivni i osetljivi.

Može se otkriti da se prepuštaju finijim stvarima iz čiste radosti, uvek rade ono što žele. Ljubav prema avanturi kod ljubitelja kapućina čini da oni ne vole monotoniju ili stvari koje se ponavljaju. Ne plaše se istraživanja nepoznatog. Rado će sami ići na nova mesta kako bi naučili novu veštinu ili posetili novi restoran da bi istražili meni. Oni uživaju u društvu različitih ljudi. Imaju neverovatan smisao za humor. Oni mogu da vam ulepšaju dan svojom oštroumnošću i kažu pravu stvar u najpovoljnijem trenutku.

3. Espreso

Ako pijete espreso, to govori da ste pojedinac sa jakim karakterom koji je hrabar na svoj način. Skloni ste napornom radu kako u profesionalnom tako i u privatnom životu, praktični ste, pratite stroge rutine, budite se u isto vreme svakog dana, radite redovne vežbe i dolazite u kancelariju ili rano počinjete sa poslom.

Ustanovljeno je da su ljubitelji espresa prirodni lideri, vođeni ciljevima, samouvereni, organizovani i efikasni ljudi. Obično su toliko zaokupljeni radom, a zatim planiranjem svog posla ili života unapred da izgube pojam o vremenu za sebe. Čak i mala promena u njihovoj rutini ili nedostatak plana može ih učiniti naglim, prezirnim i neraspoloženim. Povremeno sipajte više ljubavi prema sebi u svoju šolju, ljubitelji espresa.

4. Late

Ako pijete late, to kazuje da ste opuštena, prijatna i rado raspoložena osoba. Retko se upuštate u rizik. Držite se neutralne strane razgovora ili zauzimate srednji put. Blagi ste i tražite jednostavne, nekomplikovane stvari. Mrzite da birate stranu ili donosite odluke.

Utvrđeno je da su oni koji piju late prijatni, velikodušni, ljubazni, traže udobnost i ljubitelji su malih stvari u životu. Oni su poput otvorene knjige i jasni, ali na toplo-zamagljen način. Njihova energija je topla i gostoljubiva. Ako se nađu usred svađe, oni će najverovatnije ublažiti gorčinu u okruženju. Oni će dati više od pomoći drugima. Najverovatnije se radije prepuštaju manje avanturističkim aktivnostima ili ostaju kod kuće i gledaju svoje omiljene emisije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    27. jun 2022 | 23:59

    domaca bez secera ili espreso bez secera sve ostalo je buckuris

  • alal vera alal vera

    28. jun 2022 | 00:01

    ja nepijem kafu cesto ali kad pijem onda pijem NESSPRESO dupli espreso

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA