Sa kojim čovečuljkom se identifikujete? Odaberite jednog i saznajte u kakvoj ste životnoj fazi

Podsvest nam često otkriva ono što sami od sebe pokušavamo da sakrijemo

  • 0
Psiho test Foto: Pip Wilson

Britanski psiholog Pip Vilson osmislio je test koji je prvenstveno primenjivan kod dece školskog uzrasta, a cilj testa bio je provera kako se mališani snalaze u društvu.

Zadatak đaka bio je da pogledaju ilustraciju i pronađu sebe na drvetu, odnosno saopšte broj pod kojim vide sebe u datom trenutku, a potom i da navedu pod kojim brojem vide sebe u budućnosti.

Vremenom, ovaj test postao je popularan i među starijima. Mnogi ga tretiraju kao motivacioni test podsvesti, jer ne samo da otkriva trenutno emocionalno stanje, već najavljuje i kako bi ispitanik voleo da bude kotiran u budućnosti.

Na drvetu psihologa Vilsona nalazi se 21 čovečuljak. Svaki od njih je drugačije raspoložen i svaki se nalazi na različitoj poziciji na drvetu.

Pogledajte dobro ilustraciju i “pronađite sebe”, odnosno pokušajte da se identifikujete sa osobom sa ilustracije.

Rešenja:

Ukoliko ste odabrali osobe pod brojem 1, 3, 6 ili 7, to govori da ste u ovom trenutku u pozitivnoj životnoj fazi. Motivisani ste i za vas ne postoje prepreke koje niste u stanju da savladate.

Ukoliko je vaš izbor “pao” na osobu pod brojem 2, 11, 12, 18 ili 19, to otkriva da ste u ovom periodu veoma komunikativni i druželjubivi. Lako okupljate novo društvo oko sebe, jer zračite pozitivnom energijom i ljudima prija da budu u vašoj blizini.

Ako ste se identifikovali sa osobom pod brojem 4, to govori da je vaša životna pozicija sada stabilna. Takođe, poruka koju šalje osoba pod brojem 4 je da za nju ne postoje neostvarive vizije.

Ukoliko ste se prepoznali u osobi pod brojem 5, vreme je da preispitate životne prioritete. Verovatno osećate manjak energije, umorni ste, razočarani i skloni da iz surove stvarnosti bežite u fikciju.

Ako je vaš izbor bila osoba pod brojem 8, razmislite zbog čega se u poslednje vreme povlačite u sebe i sklanjate od kolega, prijatelja i članova porodice. Ponekad beg u vlastiti svet može da bude isceljujuć, ali isto tako ume da “odvuče” u anksioznost i depresiju.

Ukoliko ste se identifikovali sa osobama pod brojem 10 ili 15, vama je trenutno sve potaman. Čak i ako niste zadovoljni pozicijom koju imate na poslu, među prijateljima ili u porodici, vi tome ne pridajete značaja.

Ako je vaše “ogledalo” osoba pod brojem 14, vi ste verovatno u krizi i na nekoj vrsti prekretnice, ali još niste odlučili na koju ćete stranu poći. Razum vam govori jedno, a srce drugo, i u dilemi ste koga bi trebalo da poslušate.

Osobe pod brojem 13 i 21 otkrivaju da ste u ovom periodu života željni samoće, ali ne da biste tugovali i patili zbog nepravdi i razočaranja koja ste doživeli, već da biste “porazgovarali sami sa sobom” i postavili nove životne ciljeve.

Ukoliko ste izabrali osobu pod brojem 16, možda ste trenutno umorni od toga da svima budete podrška, “vetar u leđa” i “rame za plakanje”. Ophrvani ste mislima i ne primećujete da je pokraj vas osoba koja želi da vam pomogne da izađete iz trenutne krize - osoba pod brojem 17.

Ukoliko vidite sebe kao osobu pod brojem 17, vi u ovom periodu možda, figurativno rečeno, vraćate neki stari dug, odnosno pomažete drugima da prevaziđu loše dane.

Konačno, ukoliko ste se identifikovali sa osobom pod brojem 20, možemo samo da kažemo - blago vama! Puni ste samopouzdanja, tačno znate šta želite, baš kao što znate i na koji način ćete ostvariti svoje snove. Samo napred!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA