Top 7 modernih ideja za preuređenje spavaće sobe: Osvežite prostor i uživajte u svakom kutku

Moderna rešenja ponekad znače ekstravagantnost i hrabrost. Ako ste spremni na uvođenje novih momenata u životni prostor, ove ideje će vam biti zanimljive

  • 0
spavaca soba, dekoracija, krevet Foto: Pixabay

Bez obzira da li želite da vaša spavaća soba bude vaše utočište potpune nirvane ili vam je potrebno da bude multifunkcionalni prostor za rad i odmor, postoji mnogo modernih ideja za spavaću sobu koje će vam pomoći da preuredite ovaj prostor.

Pre nego što euforično pristupite preuređenju, pažljivo razmislite o svojim idejama za dekoraciju i transformaciju. Sedite na miru neko vreme i dobro razmotrite svoje ideje kako biste bili sigurni da su one dobre i da već sutra nećete promeniti mišljenje po tom pitanju.

Kako savetuje portal HelloMagazine, sastavite listu najpre onoga što vam je neophodno i praktično, kao i onoga što biste voleli da vas okružuje i što bi vam stvorilo osećaj istinske prijatnosti i pripadanja.

Moderna rešenja ponekad nose sa sobom i dozu ekstravagantnosti i hrabrosti, te ako ste spremni na originalnost i unošenje ovakvih momenata u životni prostor, ove idejeće vam se učiniti bliskim i zanimljivim.

1. Neka vaša odeća bude centralna tačka

Ubrzajte svoj put do moderne spavaće sobe pomoću "pogleda kroz ekran Instagrama", tačnije zamislite kako bi određeni kadrovi vaše spavaće sobe izgledali na fotografiji na Instagramu.

Tako, na primer, možete okačiti vaše šešire na kuke na zidu ili držati odabrane pokretne ili stabilne šine-čiviluke sa odećom kako biste svojoj sobi dali vrhunski izgled i atmosferu.

2. Dodajte teksturu

Teksturisana posteljina sa jastucima i pokrivačima idealna je za kreiranje udobnog kreveta. Mnogo slojeva će ulepšati izgled vaše sobe, čak i ako se odlučite za neke jeftinije komade.

3. Dodajte boje kroz detalje

Trendovi boja dolaze i odlaze, a dodavanjem akcentnih boja na dekorativnim predmetima moći ćete lako da promenite dekor. Oslikane saksije za biljke, živopisne vaze i lepe sveće odmah će dodati karakter vašem prostoru.

4. Transformišite prostor pomoću osvetljenja

Nikada ne potcenjujte snagu dobrog osvetljenja. Odabir modernih stilova sa urbanim, industrijskim vibracijama osavremeniće vašu sobu.

U svakom slučaju, stone, zidne, stajaće i sve druge lampe daće šarm vašoj sobi i neophodnu dozu prijatnosti svaki put kada boravite u njoj.

5. Nabavite radni sto dvostruke namene

Živimo u vremenu kad se sve odvija brzo, kad je važnije više nego ikad biti praktičan i pojednostaviti život i obaveze tokom dana. Tako i u vašoj spavaćoj sobi možete stvoriti jednostavan i praktičan prostor određenim komadima.

6. Kombinacija oblika i linija

Kontrastni nameštaj ravnih ivica sa zakrivljenim ogledalima i ukrasima dodaće vašoj spavaćoj sobi posebnu dinamiku i atmosferu. Volećete svaki kutak ovog prostora, jer će izgledati fenomenalo iz svakog ugla.

7. Za ljubitelje bele

Ako ste uneli moderne detalje u vaš prostor, možda ste od onih koji ne bi da se odriču klasične i večne bele posteljine. To je nešto što će uvek izgledati moderno i skupo, a možete i da zamenite jastuke onima u boji kada vas raspoloženje ponese.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA