• 0

5 stvari koje nikada ne bi trebalo da sušite u mašini: Moći ćete samo da ih bacite

, Telegraf

Neke stvari koje stavite u mašinu za sušenje veša mogu da postanu neupotrebljive

  • 0
Veš, pranje veša, beli veš

Foto: Shutterstock

Mašina za sušenje veša predstavlja spas za mnoga domaćinstva, posebno od jeseni do kasnog proleća. Ali, dok će većina stvari iz mašine za sušenje veša izaći spremna za oblačenje, dotle bi neki komadi mogli da budu spremni samo za kantu za đubre.

Neselektivno stavljanje stvari u mašinu za sušenje veša moglo bi da ih uništi, upozorava TikTokerka poznata kao @TrueEarthMovement, ekspert za održavanje garderobe.

Ona otkriva koje stvari nikada ne bi trebalo da stavljate u mašinu za sušenje veša.

1. Stvari sa elastinom

- Previše toplote može da utiče na to da materijal izgubi rastegljivost - kaže TikTokerka.

2. Garderoba sa šljokicama i perlicama

Šljokice i perlice na garderobi čine da ona deluje ljupko i šarmantno, ali sva ta garderoba mora da bude tretirana na poseban način.

Nije dozvoljeno ni pranje u mašini, niti drugačije sušenje osim na vazduhu, jer postoji veliki rizik da će se šljokice i perlice izgubiti sjaj. Takođe, tokom pranja ili sušenja u mašini postoji rizik da i šljokice i perlice otpadnu.

Konačno, tretiranje garderobe sa našivenim šljokicama i perlicama u mašini za pranje ili sušenje veša može da rezultuje kvarom mašine, jer sitni ukrasi mogu da spadnu sa garderobe i završe u unutrašnjosti jedne ili druge mašine, onemogućavajući im da rade svoj posao.

3. Donji veš

Sušenje donjeg veša u mašini ubrzaće propadanje elastične trake oko pojasa. Zato ekspert za održavanje garderobe kaže da je mnogo bolje sušiti donji veš na vazduhu.

Pranje čarapa, veš, mašina za veš

Foto: Shutterstock

 

4. Hulahopke i helanke

Pored toga što će se izgužvati, hulahopke i helanke će izgledati razvučeno i rastegljeno ako ih sušite u mašini.

5. Vunene stvari

Mnoge domaćice već znaju da džemperi, prsluci, kape, šalovi i rukavice od vune gube formu kada se spuste u mašinu za sušenje veša. Ukoliko nemate takvo znanje, učite iz tuđih grešaka. I verujte nam na reč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok