Testirajte svoje oči: Prva 4 broja koja vidite na iluziji mogu da ukažu na kratkovidost

Postoje tri kombinacije brojeva koje je moguće videti

  • 9

Kratkovidi ljudi se lako prepoznaju. Oni loše vide na daljinu, pa upadljivo žmire i škilje da bi donekle poboljšali sliku objekta koji posmatraju. Međutim, mnogi nisu ni svesni toga da su kratkovidi, jer im je škiljenje prešlo u naviku.

Ukoliko niste sigurni da li je vaš vid savršen i da li bi trebalo da posetite oftalmologa, dobro pogledajte iluziju koja je pred vama i zapamtite koja prva četiri broja ste videli. 

Ukoliko ste videli broj 3246, to znači da ste najverovatnije kratkovidi i da možda imate astigmatizam. Astigmatizam je kada je vaše oko više oblikovano kao lopta za ragbi nego fudbal, što uzrokuje da se svetlost fokusira odjednom na više od jednog mesta.

Ako ste videli 3240,verovatno imate astigmatizam, ali niste kratkovidi.

Broj koji ste takođe mogli da vidite je 1246, a on znači da ste samo kratkovidi i da nemate astigmatizam. Ovo je, naravno, samo optička iluzija - pravo stanje zdravlja vaših očiju može da oceni samo oftalmolog.

Koji broj ste vi videli? Podelite s nama u komentarima.

Video: Koliko nam vid oštećuju naočare sa pijace i gledanje u ekran telefona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA